Mainos

Posti ei aio jatkossakaan jakaa ilmaisjakelulehtiä mainoskieltotalouksiin

Posti ei aio jakaa ilmaisjakelulehtiä niihin koteihin, jotka ovat kieltäneet mainosten laittamisen postiluukkuunsa. Posti kertoo haluavansa noudattaa postinsaajien toivetta mainoskiellosta. 

Jakeluyhtiöt voivat nykyisin itse päättää osoitteettomasta jakelusta. Posti päätti, että se ei toistaiseksi jaa mainoskieltotalouksiin ilmaisjakelulehtiä tai muitakaan osoitteettomia lähetyksiä, pois lukien julkiset tiedotteet. 

– Posti haluaa noudattaa postinsaajien toivetta mainoskiellosta, sanoo Postin markkinointipalvelujen johtaja Hanna-Leena Lindblom.

Posti kuuluu Suomen Asiakkuusmarkkinointiliittoon, jonka piirissä oli aiemmin päätetty niin sanotuista osoitteettoman jakelun pelisäännöistä, joissa sovittiin, että mainoskiellolla varustettuihin kotitalouksiin ei jaettu myöskään ilmaisjakelulehtiä.

Menettelyn vuoksi kotitalouksien ei ole ollut mahdollista vastaanottaa ainoastaan ilmaisjakelulehtiä, vaan niiden on täytynyt vastaanottaa sekä mainoksia että ilmaisjakelulehtiä tai kieltäytyä molemmista.

Kuluttaja- ja kilpailuviraston mukaan järjestely saattoi vaikuttaa kielteisesti kilpailun toimivuuteen jakelun ja mainonnan markkinoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja