Portugalin presidentti Rebelo de Sousa jatkaa toiselle kaudelle

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa valitaan toiselle kaudelle. Asia selviää medioiden ennusteista ja osittaisista tuloksista.

 Keskustaoikeistolainen Rebelo de Sousa oli saamassa 61,6 prosenttia äänistä, kun äänet oli laskettu lähes kaikista vaalipiireistä.

Vaaleissa toisiksi suosituin ehdokas on todennäköisesti sosialistien Ana Gomes. Hän on saamassa 12,2 prosenttia äänistä. Gomesista seuraavana kisassa on äärioikeistolainen Andre Ventura, joka on saamassa 11,9 prosenttia äänistä.

Kansaa kehotettiin suuntaamaan uurnille tiukoista koronarajoituksista huolimatta. Portugalissa on kymmenen päivän ajan ollut voimassa järjestyksessään toinen kansallinen koronasulku edelleen nousevien tartunta- ja kuolinlukujen vuoksi.

Pääkaupunki Lissabonissa jonotettiin äänestyspaikkojen ulkopuolella turvavälein. Äänestäjät päästettiin yksitellen sisätiloihin äänestämään.

–  Niille, jotka voivat ja haluavat äänestää, ylittäkää pelkonne, Rebelo de Sousa sanoi käytyään äänestämässä.

Sunnuntai-iltapäivästä 35,4 prosenttia äänioikeutetuista oli käynyt uurnilla, mikä on vain hieman vähemmän kuin viisi vuotta sitten järjestetyissä vaaleissa.

Presidentin asema on Portugalissa pitkälti seremoniallinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja