Portugali-paketti hyväksyttiin EU:ssa

EU:n valtiovarainministerit ovat odotetusti päässeet sopuun Portugalin tukipaketista Brysselissä. Unionin ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kolmivuotisen tukipaketin suuruus on 78 miljardia euroa.

Portugalin tukipaketti on kolmas euromaiden hyväksymä rahoituspaketti vaikeuksiin joutuneelle euromaalle viimeisen vuoden aikana. EU ja IMF sopivat 110 miljardin tukipaketista Kreikalle viime toukokuussa ja 85 miljardin euron ohjelmasta Irlannille marraskuussa.

EU-ministerit huomioivat päätöksessään Suomen viime viikolla esittämät vaatimukset.

Talousministereiden julkistaman lausunnon mukaan Portugali pyytää yksityisiä sijoittajia säilyttämään omistuksensa Portugalin velkakirjoista vapaaehtoisesti. Portugalin odotetaan myös aloittavan mittavan yksityistämisohjelman julkisen taloutensa vahvistamiseksi.

Sekä vaade yksityisille sijoittajille että yksityistämisohjelma olivat Suomen asettamia ehtoja paketin hyväksymiselle. Portugalin valtiovarainministeri Fernando Teixeira dos Santos sanoi jo ennen kokouksen alkua, että tukipaketti täyttää kaikki Suomen asettamat vaatimukset.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat