Portion Boys -yhtyeen JaloTiina joutui massiivisen nettikiusaamisen kohteeksi – herkistyi suorassa lähetyksessä: "Mikään ei ollut pyhää"

Portion Boys -yhtyeen JaloTiina herkistyy puhuessaan nettikiusaamisesta, jonka kohteeksi joutui: "Mikään ei ollut pyhää" 2:41
Portion Boys -yhtyeen JaloTiina herkistyy puhuessaan nettikiusaamisesta, jonka kohteeksi joutui: "Mikään ei ollut pyhää"

Portion Boys -yhtyeen JaloTiina eli Tiina Forsby joutui Uuden Musiikin Kilpailun yhteydessä todella laajan nettikiusaamisen uhriksi.

Portion Boys -yhtye nähtiin alkuvuodesta Uuden Musiikin Kilpailu-osallistujana kisaamassa Suomen euroviisuedustajan paikasta. Bändi tuli kisassa toiseksi ja viisuedustajaksi Liverpooliin lähti Käärijä.

Yhtyeen jäsenet El Meissel sekä JaloTiina eli Mikael ja Tiina Forsby vierailivat Viiden jälkeen-ohjelmassa tiistaina 20. kesäkuuta puhumassa muun muassa UMK-taipaleestaan.

Kaksikko kertoi, ettei heille ollut pettymys hävitä euroviisuedustajan paikkaa Käärijälle. 

– Koimme, että meidän suoritus ja saavutus oli voitto. Käärijä oli niin omassa luokassaan, että hän todella ansaitsi paikkansa ja me oltiin niin hänen puolellaan, Tiina Forsby muisteli. 

Mikael Forsby puolestaan arvelee, että mikäli Portion Boys olisi lähtenyt viisuihin kappaleellaan Samaa taivasta katsotaan, eivät he olisi saaneet aikaan samanlaista massiivista kansainvälistä hypetystä, joka seurasi Käärijää tämän matkalla Euroviisuissa. 

– Se oli niin valtavaa ja niin hienoa, että hän sinne pääsi, Mikael Forsby pohti. 

Vaikka Uuden Musiikin Kilpailu oli Portion Boys -yhtyeelle merkittävä etappi, oli se Tiina Forsbylle henkilökohtaisesti äärimmäisen raskas. Uuden Musiikin Kilpailun aikoihin hän joutui todella intensiivisen nettikiusaamisen kohteeksi. 

Forsby kertoi, että tuohon aikaan hän sai paljon viestejä, joissa kyseenalaistettiin sekä hänen roolinsa bändissä, että muitakin asioita. 

– Ihan kaikki minussa (kyseenalaistettiin). Alunperin ajattelin siinä matkan aikana, että mihin ihmeeseen olen pääni pisänyt, ettei olisi kannattanut. 

Ajatukset asiasta ovat muuttuneet ja Forsby kertoo olevansa ehdottomasti sitä mieltä, että Uuden Musiikin Kilpailuun kannatti lähteä. Asian muisteleminen saa kuitenkin hänessä yhä tunteet pintaan. 

Forsby kertoo saaneensa runsaasti tappouhkauksia, sekä paljon muutenkin järkyttäviä viestejä. 

– Ja minkälaisia asioita minussa arvioitiin, niin oikeastaan mikään ei säästynyt. Mikään ei ollut pyhää. Se oli hurjaa kyytiä, ja sitten siinä rupesi hirveästi kyseenalaistamaan sitä omaa arvoa, että ovatko nämä oikeassa. Ja sitten kun se meni siihen, että tuli niitä tappouhkauksia päivittäin, niin kyllä se... se oli surullista ja myöskin pelottavaa.

Tilanne on Forsbyn mukaan nyt rauhoittunut, muttei kuitenkaan täysin loppunut. Hän kertoi kuitenkin päättäneensä keskittyä positiivisiin asioihin. Haastattelussa Forsby herkistyi kertoessaan siitä, millaista tukea on myös toisaalta saanut Portion Boysin keikoilla heidän kuulijoiltaan. 

– Oikeastaan heti, kun UMK päättyi, huomasin keikoilla sen, miten paljon enemmän on rakkautta, tukea ja ihania ihmisiä. Ja he ovat todella keikoilla minulle osoittaneet sen, että minulla on arvoa, ja ihan spontaanisti saattavat vaikka alkaa huutaa nimeäni kesken keikan. Se liikuttaa ja olen ymmärtänyt, että tämä on todellista, ja tämä on se asia, mihin minun pitää keskittyä, Forsby kertoi liikuttuneena. 

– Mutta en aio tästä asiasta vaieta. Vaikka yritän sulkea korvani siltä huutelulta, niin se ei tarkoita sitä, että olen hiljaa. 

Yllä olevalla videolla JaloTiina kertoo siitä, millaisen nettikiusaamisen kohteeksi joutui.

Haastattelun näet kokonaisuudessaan alla olevalta videolta. 

Supersuosittu Portion Boys tekee kesällä lähes viisikymmentä keikkaa 16:02

Lue myös:

    Uusimmat