Mainos

Pörssipäivä: Hintataso painui vuoden 1998 lukemiin

Pörssiviikko päättyi Helsingissä synkissä tunnelmissa. Nokian 5,5 prosentin laskun myötä pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi vajosi 3,6 prosenttia 4703,67 pisteeseen. Yhtä alhaalla se on ollut marraskuussa 1998.

Helsingin pörssin päivä ei ollut poikkeus, sillä Euroopassa viileteltiin melkein yhtä rajusti alaspäin. Kauppaa synkistää Irakin kriisi. Sijoittajien mielissä sotarummut soivat entistä vahvempina. Lisäksi merkkejä tulkitaan niin, että Yhdysvallat lähtee sotaretkelleen vain lähimpien tukijoidensa saattelemana. Se on sijoittajien mielestä huono uutinen.

Sama oli nähtävillä myös New Yorkissa, kun osakekauppa siellä alkoi. Tunnelmia synkisti entisestään amerikkalaisten työpaikkojen kato tammikuusta helmikuuhun, vaikka ennakkoon oli uumoiltu hienoista nousua. Työttömien määrän lisääntyminen pudottaa kulutusta. Viime ajat juuri kuluttajat ovat pitäneet talouden pyörät pyörimässä. Maailmantilanne rokottaa erityisesti Nokian kaltaisia globaaleita yhtiöitä. Sen osakkeen hinta painui 11,44 euroon.

Päivän laskijoiden kärkikaartiin Nokia ei kuitenkaan yltänyt. Toiseksi eniten laski Jippii. Vaikka yhtiön rahoituserien jälkeinen tappio viime vuodelta kaventui 7,3 miljoonaan euroon edellisen vuoden 49,4 miljoonasta eurosta, viimeinenkään neljännes ei tuottanut vielä odotettua hyvää.

Jippiin hinta halpeni runsaat 13 prosenttia 26 senttiin. Myös metsäyhtiöt pysyivät tukevasti pakkasella eikä kymmenen muunkaan eniten vaihtuneen joukossa ollut ainuttakaan yhtiötä, jonka hinta olisi kallistunut. Päivän kokonaisvaihto oli hieman päälle 427 miljoonaa euroa. Nokian painoarvostaja rajattu portfolioindeksi heikentyi 2,2 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.