Pormestari Vartiainen Nato-kansanäänestyksen järjestämisestä: Kannattaa miettiä, mikä olisi Suomen turvallisuusasema sen jälkeen, jos kansa äänestäisi "ei"

Niinistön puhe herätti Ruotsin –"Suomen ja Ruotsin pitäisi hakea yhdessä Nato-jäsenyyttä jos Venäjä hyökkäisi Ukrainaan" 2:00
Niinistön puhe herätti Ruotsin – "Suomen ja Ruotsin pitäisi hakea yhdessä Nato-jäsenyyttä jos Venäjä hyökkäisi Ukrainaan"

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok.) on kommentoinut Twitterissä Suomen mahdollisuutta järjestää Nato-jäsenyydestä kansanäänestys.

Vartiainen kommentoi Helsingin Sanomien politiikan ja talouden esihenkilön Jussi Pulliaisen tviittiä, jossa hän jakaa Vartiaisen tapaan kokoomusta edustavan Ilkka Kanervan Maaseudun tulevaisuudessa julkaistun haastattelun. 

Jutussa Kanerva sanoo, että hän ei järjestäisi Nato-jäsenyydestä kansanäänestystä.

– Se on tällaisena hybridivaikuttamisen aikana liian riskialtis ja liian houkutteleva kohde pyrkiä ulkopuolelta vaikuttamaan Suomen kansan mielipiteisiin, Kanerva toteaa Maaseudun tulevaisuudessa.

Jutun jakanut HS:n Pulliainen puolestaan kysyy, "eikö tämä ole antautumista?"

Pormestari Vartiaisen mukaan näin ei ole.

– Ja kannattaa miettiä, mikä olisi Suomen turvallisuusasema sen jälkeen, jos kansa äänestäisi "ei", Vartiainen kirjoittaa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Keskustelu Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä on kuumentunut Ukrainan kriisin kärjistyttyä. 

"Puhutaanko meistä meidän ylitsemme?"Presidentti Niinistö paalutti Suomen Nato-asemaa uudenvuodenpuheessaan 1:38
"Puhutaanko meistä meidän ylitsemme?" Presidentti Niinistö paalutti Suomen Nato-asemaa uudenvuodenpuheessaan.

Lue myös:

    Uusimmat