Mainos

Porissa piristetään rannikkokalastusta

Merimestan suojissa Reposaaren vanhan kalasataman tuntumaan rakennetun modernin Merimestan uskotaan puhaltavan uutta henkeä rannikkokalastukseen. Porin matkailuväen keskuudessa paikasta toivotaan myös kalahenkistä turistirysää.

Porin Reposaaressa lauantaina avattava kalamarkkinarakennus on keskus, jossa käsitellään ja myydään kalaa. -Tarkoituksena on tukea alueen kalastuselinkeinoa, ja saada samalla matkailijoille uutta katseltavaa, kertoi Porin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus. Turisteja ranta-alue kalasatamineen ja tuulivoimapuistoineen todistetusti kiinnostaa: Merimestan parkkipaikalla käy jatkuvasti turistibusseja kääntymässä, sillä aavan meren näkeminen ja merituulen tuntu on sisämaan ihmisille elämys.

Asiantuntijana hankkeessa on toiminut kalastaja Markku Saiha, jonka johdolla aluksi kolme porilaista venekuntaa käyttää Merimestan markkinapaikkaa ja muita palveluita hyväkseen. -Kalastaminen on niin kallista, että kalasta on pakko saada se paras hinta. Kalan nopealla jatkokäsittelyllä ja laadukkuudella saamme parhaan tuoton, uskoo Markku Saiha. Teräksenhohtoiset kalatiskit ja perkuupaikat kiiltelevät vielä uutuuttaan, mutta toiminnan alkaessa Saiha luottaa porilaisten kalastajien innostuvat mahdollisuudesta rannikkokalastukseen, jota ei pienien tuottojen takia ole pahemmin harrastettu.

Uusi kalakeskus antaa myös koulutusta ja kalastajilla on käytössään toimisto fakseineen ja sähköposteineen. -Idea on niin hyvä, että perusporilainen kateus vetää kalastajia Merimestan suojiin. Tavoitteena on saada mukaan 6-8 venekunnan porukka, Saiha arvioi. Lohenkalastuksen rauhoittaminen on romahduttanut kalastajien määrän Porissa. -Vielä pari yhtä huonoa vuotta, niin alueella ei ole enää yhtään troolaria, kuittaa ammattikalastaja Jouni Rotko. Ruotsinlaivaa ja majakkaa muotoillussaan yhdistävällä Merimestalla on edessään tuhti tehtävä. Kalasataman kehittämishanke on rahoitettu isolta osalta EU-tuella, jota sataman parannus- ja rakennustöihin on saatu lähes 20 miljoonaa markkaa. Hankkeen alullepanija ja toteuttaja, Porin kaupunki, on sijoittanut rahaa pari miljoonaa markkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.