Porin jalkajousimurhaaja vapautui ehdonalaiseen – ehti olla pari päivää vapaalla, kun tuomittiin jo uusista rikoksista

Porin jalkajousimurhasta tuomittu Alexsandr Siekkinen vapautui ehdonalaiseen viime viikon perjantaina elinkautisesta vankeudesta. Maanantaina hänet tuomittiin jälleen vankeuteen uusista rikoksista.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 36-vuotiaan miehen kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen seksuaalisesta kajoamisesta, pahoinpitelystä ja huumerikoksesta. Rikokset tapahtuivat viime keväänä maalis–toukokuussa Tampereella.

Seksuaali- ja väkivaltarikoksen uhri oli sama henkilö. Nainen asui Siekkisen luona kuukauden.

Uhri makasi tiedottomassa tilassa sängyssä, kun Siekkinen kosketteli häntä ja riisui hänen ylävartalonsa paljaaksi. Sitten hän otti kännykällään kuvan uhrin paljaasta ylävartalosta ja lisäksi toisen kuvan uhrin alavartalosta.

Nainen löysi valokuvat Siekkisen puhelimesta. Nainen kertoi järkyttyneensä kuvista, koska hän ei ikinä antaisi kenenkään ottaa hänestä valokuvia, joissa hän esiintyi ilman meikkiä.

Pahoinpitelytilanteessa Siekkinen löi uhria käsiin useita kertoja niin, että uhri sai haavoja ja mustelmia. Oikeus määräsi Siekkisen maksamaan uhrilleen 1 400 euroa kärsimyskorvauksia.

Huumetuomio koski 50 ekstaasitablettia, joita Siekkinen kauppasi eteenpäin parinkymmenen euron hintaan kappaleelta.

Pysyy vapaana

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi tuomion rikoksista ehdottomana, koska ne olivat tapahtuneet Siekkisen ollessa valvotussa koevapaudessa.

MTV:n rikostoimittajat: Käsittelyssä Kampin ampumatapaus 10:46
Katso video: MTV:n Rikostoimittajat keskustelevat Kampin karkkihyllyillä tapahtuneesta ampumisesta.

Oikeus ei kuitenkaan määrännyt Siekkistä uuden rikostuomion takia vangittavaksi, joten mies saa jatkaa ehdonalaisessa vapaudessa. Siekkisen asianajaja vahvistaa MTV Uutisille, että Siekkinen joutuu vankilaan suorittamaan uutta tuomiota vasta, kun tuomio saa lainvoiman.

Siekkinen on jo ilmoittanut tyytymättömyyden tuomioonsa, joten hän todennäköisesti valittaa ratkaisusta hovioikeuteen. Tämä siirtänee rangaistuksen suorittamista siihen, kunnes hovioikeus on ratkaissut asian.

Kaksoismurhalle ei järjellistä motiivia

Siekkinen sai elinkautisen tuomionsa murhattuaan kaksi naista Porissa kesäkuussa 2007. Hän oli tuolloin 19-vuotias.

Mies oli tavannut uhrinsa ensimmäistä kertaa huoltoaseman kahvilassa hieman ennen tekoaan ja kutsunut nämä kotiinsa. Naisten nukahdettua hän ampui molempia jalkajousella päähän ja viimeisteli tekonsa kuristamalla naisia.

Henkirikokselle ei löytynyt mitään järjellistä motiivia.

Miehen piti vapautua viime toukokuun lopussa ehdonalaiseen vapauteen, mutta kun nämä tässä jutussa käsitellyt uudet rikosepäilyt tulivat ilmi, Rikosseuraamuslaitos pyysi hovioikeutta estämään miehen vapautuminen.

Hovioikeus keskeytti vapautumisprosessin vain päivää ennen miehen vapautumista. Tuolloin Siekkinen oli suorittanut elinkautistaan 16 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat