Mainos

Porilainen apteekki myi käytettyjä neuloja asiakkaalle – Yle: Asiassa on päästy sovintoon, syytettä ei nosteta

Porin Yliopiston Apteekki myi käytettyjä insuliinikynän neuloja asiakkaalle viime vuonna. Ylen mukaan apteekki ja asiakas ovat sovitelleet asian, eikä asiassa nosteta syytettä.

Tapaus sattui viime maaliskuussa. Apteekissa asioinut nainen oli ostanut neuloja pojalleen, joka oli mahdollisesti ehtinyt käyttää niistä useampaa, ennen kuin virhe huomattiin apteekissa.

Asiakas teki asiasta rikosilmoituksen. Asiaa tutkittiin, mutta nyt asiakas ja apteekki ovat päässeet sovintoon sovittelumenettelyssä, eikä jutussa nosteta syytettä, Yle kertoo.

Ylen mukaan asianomistajalle ei aiheutunut tapahtuman seurauksena vammaa tai sairautta.

Ylen mukaan asiaa tutkittiin vaaran aiheuttamisena. Rikoksesta epäiltiin sivuapteekin hoitajaa ja neulat myynyttä työntekijää. Ylen mukaan he kiistivät syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Syyttäjä päätti jättää syytteet nostamatta, koska todennäköisiä syitä epäillä rikosta ei ollut.

Fimea löysi puutteita

STT:n haastattelema Yliopiston Apteekin viestintäjohtaja Jenni Tyrni arvioi tapauksen tultua julki viime keväänä, että asiakkaalle myydyt neulat olivat ilmeisesti olleet toisen asiakkaan aiemmin palauttamia. Käytetyt neulat olivat hänen mukaansa sekoittuneet uusien kanssa.

Fimea teki apteekkiin tarkastuksen tapauksen jälkeen. STT uutisoi nyt, että tarkastuksessa havaittiin puutteita apteekin toiminnassa. Yksi koski käytettyjen neulojen säilyttämistä siten, että niitä päätyi myyntiin. 

Toukokuussa Fimea ilmoitti, että tilanne on korjattu, STT kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja