Pöpöistä eroon! Vaihda kodin perustavarat uusiin tarpeeksi usein

Milloin viimeksi olet vaihtanut suihkussa käyttämäsi pesusienen? Tai edes pessyt sen? Niinpä. Lue, milloin huushollisi perustavarat tulisi vaihtaa uuteen.

Kotisi tavalliset esineet, kuten pesusienet ja tyynyt, keräävät itseensä bakteereja, joten kannattaa varmistaa, ettet säilytä niitä enää, kun niiden aika on tullut täyteen. 

Lue, mitkä kotisi esineet ovat mahdollisia pöpöpesiä ja milloin ne kannattaa vaihtaa:

Suihkussa käyttämäsi pesusienet: Heitä pois 2–3 viikon välein. Bakteerit ovat innoissaan kasvamassa kosteissa paikoissa, joissa riittää piilopaikkoja. Heitä pesusieni pois jo ennen kolmen viikon aikarajaa, jos huomaat hometta tai jos sieni haisee homeiselta.

Keittiön pesusienet: Vaihda uuteen 2–3 viikon välein, tai jos sieni on kulunut tai haiseva. Huokoinen ja kostea pesusieni on oiva paikka bakteerien asua ja elellä. Jos käytät likaista sientä "puhdistaessasi" keittiön työtasoa, levität oikeastaan bakteereja ympäriinsä sen sijaan, että pääsisit niistä eroon. Jotta saisit todella puhdasta jälkeä aikaan, hävitä pesusienen bakteerit kerran viikossa laittamalla se mikroon pariksi minuutiksi. Anna sienen jäähtyä kunnolla ennen käyttöä. LUE MYÖS:  Pelkkä pikapesu ei riitä – näin tuhoat bakteerit keittiön pahimmasta pöpöpesästä

Hammasharja: Vaihda hammasharja uuteen 3–4 viikon välein. Pidemmän käytön myötä sen harjakset kuluvat etkä saa puhdasta jälkeä aikaiseksi. Tämä taas altistaa hampaasi esimerkiksi rei'ille. Muista kuitenkin, että vanhaa hammasharjaa voit käyttää esimerkiksi pikkutarkkaan siivoukseen! Pese harja ensin vaikkapa astianpesukoneessa. LUE MYÖS:  Kylpyhuone kirkkaaksi iltasuihkun aikana – tee näin!

Tyynyt: Vaihda tyynyt uuteen 1–2 vuoden välein ja pese tyyny vähintään 6 kuukauden välein. Lika, hiki, pöly, rasva ja kuolleet ihosolut pesiytyvät kaikki tyynyysi. Pese siis tyynyt ainakin puolen vuoden välein ja vaihda ne kokonaan uusiin mieluiten vuosittain.

Kylpyhuoneen matot: Heitä kylpyhuoneen matot pois 1–2 vuoden välein. Kylppärin matot makoilevat kostealla lattialla kastuen aika ajoin tullessasi suihkusta. Matot kärsivät niin lattiasta, jaloistasi kuin vedestä – vähemmästäkin alkaa hometta kertyä. Pese mattoa välillä pesukoneessa pesuohjeiden mukaan.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja