Pommiräjähdys surmasi kymmenen Algeriassa

Kymmenen ihmistä kuoli ja 21 loukkaantui vakavasti Algerian pääkaupungissa Alger'ssa sattuneessa pommi-iskussa, kerrottiin maan radiossa.

Mustaan kassiin kätketty pommi räjähti Oued Kenichin köyhälistöalueen kirpputorin tungoksessa aikaisin aamulla, kertoivat paikalliset asukkaat. Kahdeksan loukkaantuneen tila on vakava. Algerian televisiossa näytettiin, kuinka maan terveysministeri Yahia Guidoum lohdutti sairaalaan vietyjä uhreja.

Pommi räjähti vain päivän sen jälkeen, kun turvallisuusjoukot olivat ampuneet yksitoista muslimikapinallista Bouzareahin metsässä Alger'n lähellä. Viranomaiset ilmoittivat, että yksi surmatuista oli Aseellisen islamilaisen ryhmän GIA:n johtaja Khalifi Athmane, joka tunnettiin myös nimellä Hossein Flicha.

Algerian pääkaupungissa ja sen lähettyvillä on viime aikoina sattunut useita pommi-iskuja. Viime viikon keskiviikkona tehdyssä iskussa kuoli neljä ja loukkaantui 14 ihmistä. Algerian hallitus syyttää iskuista äärimuslimeita.

Algerian levottomuuksissa on länsiarvioiden mukaan kuollut kuuden vuoden aikana yli 65000 ihmistä. Levottomuudet alkoivat vuonna 1992, kun viranomaiset keskeyttivät vaalit, jotka äärimuslimit näyttivät voittavan.

Lue myös:

    Uusimmat