Polvi vaivaa Lauri Karhuvaaraa edelleen – nämä kesähetket ovat jääneet juontajakonkarin mieleen

Juontajakonkari Lauri Karhuvaara paljasti MTV Viihteelle muutaman ikimuistoisen juontokokemuksen.

Muun muassa MTV:n Huomenta Suomen ja Studio55-ohjelmien juontajana tunnettu Lauri Karhuvaara, 58, aloitti toimittajan uransa 1980-luvun alussa.

Onko konkarijuontajan mieleen jäänyt jotain erityisiä hetkiä uran varrelta?

– Yksi maailman aikanaan vaikutusvaltaisimmista miehistä, EU:n neuvoston pääsihteerinä vuoteen 2009 asti toiminut Javier Solana, oli minun ja Mari Sarolahden vieraana yhtenä kesänä Huomenta Suomessa, silloin kun ohjelmaa tehtiin kesäisin MTV:n vieressä sijainneessa kesäpaviljongissa. Aamukahdeksan korvilla tehty haastattelu meni hyvin, Karhuvaara muistelee.

– Hänellä oli seuraava tapaaminen Suomen tasavallan presidentin kanssa vasta yhdeksän jälkeen. Solana ilmoitti esikunnalleen, ettei halua mennä mihinkään residenssiin tunniksi odottamaan, kun oli niin kaunis kesäaamukin.

Karhuvaara kysyi Solanalta, että maistuisiko hänelle kahvi. NATOn pääsihteerinä 1990-luvun lopulla toiminut espanjalainen vastasi, että "Kiitos, kyllä".

– Muistan sen aina. Siinä MTV:n studioiden kallioilla, jossa on tänä päivänä kerrostaloja, istuimme, minä ja hän. Hänellä oli tietysti puku päällä ja hän hymyili. "Fantastinen aamu", hän sanoi ja lisäsi vielä, että "Hieno maa tämä Suomi". Istuimme siinä tunnin Javier Solanan kanssa, Karhuvaara kertoo.

– Siinä hän seurasi Huomenta Suomen tekemistä. Ja kun hän esikuntineen lopulta lähti tapaamaan presidenttiä, hän vilkutti mustan auton takapenkiltä ja toivotti hyvää jatkoa. Se päivä on jäänyt voimakkaasti mieleen.

Myös eräs meteorologi Pekka Poutaan liittyvä tapaus on jäänyt Karhuvaaran mieleen. 

– Sääennustuksen tekniikka oli pettänyt. Pekka on yllättävän nopea juoksija, ja siinä hän juoksi pitkin MTV:n pihaa shortsit jalassa. Ja niin Pekka vaan ehti lähetykseen, eikä ollut edes pahasti hengästynyt, vaan alkoi juontaa lähes normaalisti, että "Hyvää huomenta, sää on tänään tällaista ja tällaista".

Huomenta Suomessa on nähty myös aamutansseja.

– Kyllä. Olemme laittaneet musiikit soimaan ja tanssineet siinä aamuseitsemältä. Se on hyvin piristävää.

Lauri Karhuvaara loukkasi polvensa pahasti vuonna 2013.

– Polvi vaivaa edelleen. Olen sitä koittanut treenata, mutta vaiva tuntuu olevan pitkäkestoinen, Karhuvaara sanoo.

– On pidettävä huumoria yllä ja olen pystynytkin elämään suhteellisen normaalisti, mutta kyllähän sen pahasti silloin loukkasin.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat