Pöllölaakso muuttaa! Uusi osoite julkistettiin vihdoin – koko MTV:n toiminta siirtyy uusiin tiloihin vuonna 2022

1:45
Katso videolta, miltä uudet upeat toimitilat näyttävät.

MTV Oy:n lähetys- ja tv-toiminta muuttaa Helsingin Vallilaan vuoden 2022 loppupuolella. 

MTV:n toiminnan keskus, Pöllölaakso, on sijainnut nykyisellä paikallaan Helsingin Ilmalassa vuodesta 1967 lähtien.

Vuoden 2022 loppupuolella MTV:n kaikki toiminnot siirtyvät uuteen osoitteeseen Helsingin Vallilaan.

– Pöllölaakso on palvellut meitä erittäin hyvin näiden vuosien ajan. On kuitenkin aika kääntää uusi sivu. Jonkin aikaa olemme etsineet uutta kotia pöllöjengille ja nyt sellainen on löytynyt Vallilan Konepajan alueelta, MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen kertoo.

Uudet MTV:n tilat tulevat sijaitsemaan Fredriksbergin D-talossa eli toimistotalossa, jonka rakentamisen rakennusyhtiö NCC aloittaa tänä syksynä. MTV siirtyy tiloihin vuokralle vuoden 2022 loppupuolella. 

– Uusissa tiloissa kaikki MTV:n toiminnot, kuten uutiset, urheilu, viihde, yhteistyökumppanit ja tuotantoyhtiöt tulevat toimimaan tiiviimmin yhteisissä tiloissa, Leppänen kertoo.

MTV Oy vuokraa uuden toimistotalon tiloista näillä näkymin noin 70 prosenttia. 

Ikoninen tv-historian näyttämö 

Vuonna 1967 Pöllölaaksoon valmistunut toimitila Ilmalassa oli silloisen Mainos-TV:n, eli nykyisen MTV Oy:n ensimmäinen oma toimitalo. 

Toimitalon vihkimisjuhlaan osallistui vuonna 1967 myös presidentti Urho Kekkonen, joka napinpainalluksellaan sytytti valon studion seinällä olleeseen kupariseen pöllöön. 

Sittemmin alue on tunnettu epävirallisesti Pöllölaaksona, vaikkakin pöllölaakso-kyltti pystytettiin vasta 2000-luvun alussa.

– Toki tämä on tietyllä tapaa haikeaa. Pöllölaakso on ollut ikoninen paikka ja täällä on tehty tv-historiaa. Samalla kuitenkin ala muuttuu ja meidän toimintamme muuttuu. Olen vakuuttunut siitä, että uudet tilat palvelevat sekä nykyistä, että tulevaisuuden MTV:tä paremmin, kuin nykyiset tilat, Leppänen arvioi.

MTV:n vuokrasopimus nykyiselle Pöllölaakson alueelle päättyy vuoden 2023 tammikuussa. Helsingin kaupunki on kaavoittanut alueelle asuinrakennuksia ja suunnitteilla on ollut muun muassa 16-kerroksisen tornitalon rakentaminen. 

Leppäsen mukaan uusissa tiloissa huomioidaan ympäristönäkökulmat, kuten energiatehokkuus. MTV:n ohjausryhmä osallistuu uusien toimitilojen suunnittelutyöhön. 

Pöllölaakson muuttosuunnitelmista ja rakennusprojektin etenemisestä tiedotetaan projektin edetessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja