Mainos

Politiikan toimittajien arviot perussuomalaisten kaaoksesta: "Ryhmät repivät toisensa kappaleiksi erittäin rumalla tavalla"

8:56

Politiikan konkari Timo Soini teki eilen oikean jedin paluun, arvioi Ilta-Sanomien politikan erikoistoimittaja Timo Haapala perussuomalaisten repeämistä Huomenta Suomessa.

Timo Haapala arvelee, että edessä on nyt runsaasti poliittista draamaa, kun kaksi ryhmää alkavat riidellä muun muassa rahasta, vallasta ja puolueen omaisuudesta.

– Jos historiaa vähääkään tuntee, niin eipä aikaakaan kun ryhmille tulee myös sisäisiä taisteluja ja ne leviävät ympäri Suomea.

– Luulen, että muut ryhmät katselevat vierestä ja syövät popcornia. Kaksi ryhmää tulevat repimään toisiaan kappaleiksi erittäin rumalla tavalla, summasi freelancetoimittaja Pekka Ervasti.

Eeva Lehtimäki viestintätoimisto Ellun Kanoista totesi, että puoluekokouksen puhdistus soinilaisista oli liian totaalinen. Myös Lehtimäki on entinen kokenut politiikan toimittaja.

Hän uskoo, että Timo Soini poistunee politiikasta kahden vuoden kuluttua.

– Vampyyrit raatelivat koko jengin. Varoisin tekemästä Soinista liikaa tunnemarttyyriä. Rumaa peliä pelattiin toisellakin puolella, hän arvioi.

Timo Haapala totesi, että Soinia kohdeltiin puoluekokouksessa erittäin tylysti. Toisaalta Haapala arveli ministerinviran kihahtaneen Soinin hattuun, mikä on voinut myös vaikuttaa Soinin saamaan kohteluun.

– Hän syö vielä blogikirjoituksensa moneen kertaa voin kanssa (Soinin blogin Juudas-vertaus), Haapala irvaili.

Eeva Lehtimäki muistutti, että soinilaisten uusi ryhmä ei merkittävästi eroa aikaisemmasta. Lehtimäen mukaan puolueen repeämisen myötä Suomessa nähdään kahden vuoden kuluttua, millainen kannatus "oikeistopopulismilla ja puhtaalla rasismilla" on Suomessa.

Kaikki kolme Huomenta Suomen vierasta olivat yhtä mieltä siitä, että Soinin tempaus tuli joka tapauksessa hallitukselle suoranaisena taivaan lahjana.

– Ei pääministeri ihan vitsin vuoksi käynyt lähes Kultarannan porteilla erokirje taskussaan, Timo Haapala kiteytti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.