Mainos

Politiikan toimittajat paheksuvat Soinin mediaboikottia

Politiikan toimittajat ry paheksuu ulkoministeri Timo Soinin (ps.) linjaa boikotoida yksittäistä mediaa. Yhdistyksen mukaan mediaboikotti ei sovi ministerin työkalupakkiin. 

– Puolueen puheenjohtajalla tai kansanedustajalla on suurempi vapaus valita, mille medioille antaa haastatteluja. Hallituksen ministeri ei sen sijaan voi asettaa yksittäistä toimittajaa, mediaa tai mediayhtiötä boikottiin, vaan hänen on kohdeltava kaikkia medioita samanarvoisesti, politiikan toimittajien kannanotossa sanotaan.  

Yhdistys sanoo kannanotossaan, että politiikassa, erityisesti ministerinä, on kestettävä välillä kovaakin arvostelua. Yhdistys huomauttaa, että arvostelun ei saa antaa vaikuttaa ministerille kuuluvaan velvollisuuteen tiedottaa asioista tasapuolisesti.  

– Virkavalassaan ministerit vakuuttavat toimivansa oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi, kannanotossa sanotaan.  

Yhdistys vaatii ulkoministerin purkavan boikottinsa ja ottavan jatkossa tasapuolisesti huomioon kaikki mediat. Samaa toimintatapaa yhdistys toivoo myös muilta ministereiltä.  

Soini ilmoitti viime joulukuussa, että hän ei toistaiseksi anna haastatteluja sanomalehti Hufvudstadsbladetille (HBL) tai sitä kustantavan KSF Median muille julkaisuille. Syyksi Soini ilmoitti HBL:ssä julkaistut kirjoitukset, joissa on hänen mukaansa vihjailtu, että hän on rasisti. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.