Mainos

Politiikan korjaussarja: Demarien peli meni likaiseksi!

MTV Uutisten Haapala ja Iltalehden Ristamäki ovat aloittaneet uuden tyypin nettiohjelman. 

Politiikkaa pitkään seuranneet MTV Uutisten Timo Haapala ja Iltalehden Juha Ristamäki aloittavat tänään uudentyyppisen, viikottaisen politiikan keskustelukatsauksen. "Ohjelma" ilmestyy yhtä aikaa sekä MTV Katsomossa että Iltalehden IL-TV:ssä aina torstaisin.

– Luvassa on politiikan todellinen rimanalitus. Tylsä kuin mikä, yhden sortin politiikan rintamäkeläiset, tekijät arvelevat itse.

Tekijöiden mukaan Politiikan korjaussarja-"ohjelma" käsittelee viikon politiikan tapahtumia, tekijöitä ja juoruja. Niitä käsitellään siinä hengessä kuin juuri sillä hetkellä tuntuu.

Torstai valikoitui julkaisupäiväksi, koska siinä vaiheessa yleensä on jo tiedossa viikon poliittiset voittajat ja häviäjät.

– Otamme vastaan myös hyviä vinkkejä, koska itsellämme niitä ei ole, Ristamäki kannustaa katsojia.

Demarien likainen peli puhutti

Ensimmäisessä jaksossa tekijät kauhistelevat SDP:n puheenjohtajapelin muuttumista likaiseksi. SDP:n Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Arttu Uhlgren joutui eroamaan kovan painostuksen jälkeen, ilmoitettuaan ettei tue Jutta Urpilaista (sd.) puheenjohtajapelissä. Pohjanmaan demareissa on herättänyt valtavaa kuohuntaa, kun oman piirin puheenjohtaja ei tuekaan kokkolalaista Urpilaista.

Tekijät ilakoivat myös Antti Rinteen (sd.) touhuilla. Tuoreessa, Rinteen johtaman ammattiliito PRO:n jäsenlehdessä on Rinteen vaimon Heta Ravolainen-Rinteen (sd.) aukeaman haastattelu, jossa häntä kehutaan Mensan testit läpäisseeksi huippuälyköksi.

Tekijöiden mukaan poliitikkojen ei kannata esitetystä kritiikistä säikähtää, koska tekijöiden oma kanta saattaa jo viikon sisään muuttua päinvastaiseksi.

– Toisaalta ketään haastateltavaa emme aio päästää pilaamaan viiltäviä analyysejämme, tekijät linjaavat.

Haapalan ja Ristamäen "ohjelma" on uusi avaus MTV:n ja Iltalehden yhteistyössä.

– Mitään nettihittiä tästä on turha odottaa, näkeehän sen nyt jo tekijöiden olemuksesta, Haapala ja Ristamäki ennakoivat.

Timo Haapala on MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö. Urallaan hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Ilta-Sanomissa ja Kalevassa politiikan toimittajana sekä kirjoittanut kirjoja.

Juha Ristamäki on Iltalehden uutispäällikkö, joka on aiemmin työskennellyt pitkään Yleisradion ajankohtaisohjelmissa.

Haapala ja Ristamäki jakavat poliittisia viisauksiaan myös medioidensa kolumneissa.

– Historia tulee todistamaan, että ainakin osa jutuista pitää myös paikkaansa, tekijäpari uskoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.