Politiikan asiantuntija yllättyi täydellisesti Katri Kulmunin erosta: "Pidän sitä kohuun nähden kovin yllättävänä"

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni yllätti eroilmoituksellaan – mistä yllätysero kertoo? 8:21
Katso videolta Kimmo Grönlundin koko haastattelu.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) ilmoitti tänään eroavansa valtionvarainministerin tehtävästään. Kulmuni kertoi jatkavansa Keskustan puheenjohtajana.

Suomen Kuvalehti kertoi aiemmin tiistaina, että valtiovarainministeri Kulmunille on syyskuusta lähtien hankittu viestintäkoulutuksia noin 50 000 eurolla. Kulmuni kertoi aiemmin tällä viikolla, että hän maksaa ministeriöiden kustantamat koulutukset takaisin.

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund pitää eroa yllättävänä.

– Minut se yllätti kyllä täydellisesti. Toki tässä on ollut havaittavissa aikamoista kuohuntaa mediassa ja kansalaisten piirissä. Varmasti myös keskustan sisällä. Siihen nähden ehkä ymmärrän ratkaisua, mutta pidän sitä kohuun nähden kovin yllättävänä.

Grönlund uskoo, että asiassa painaa paljon keskustan sisäinen tilanne ja sen alhainen kannatus. Alhainen kannatus mitattiin jo ennen Kulmunin kohua.

– Mieleen tulee SDP:n Antti Rinteen tilanne. Silloin Rinne joutui eroamaan nimenomaan keskustan ja Kulmunin vaatimuksesta pääministerin paikalta, ja jäi sitten SDP:n puheenjohtajaksi. Tässähän on käymässä hyvin samalla tavoin nyt Katri Kulmunille, hän sanoi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Katso videolta koko Kimmo Grönlundin haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat