Mainos

Poliisiylijohtaja: Ulkomaalaisvalvonnan tiukennuksessa kaksi tavoitetta

Poliisi ja rajavartiolaitos ovat tehostamassa ulkomaalaisvalvontaa huomisesta lähtien. Raja-alueilla tehtävien tarkastusten lisäksi ihmisiä aiotaan tarkastaa myös sisämaassa.

– Rajalle tuodut poliisit toimivat perustettavassa järjestelykeskuksessa, jossa he ottavat vastaan turvapaikkahakemukset ja hakijoiden sormenjäljet. Samalla tehostetaan raja-alueiden ulkomaalaisvalvontaa, kertoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Ulkomaalaisvalvonnan tiukennuksella on Kolehmaisen mukaan kaksi tavoitetta.

– Aluksikin haluamme tavoittaa ne turvapaikanhakijoiksi rekisteröityneet, joille ei ole vielä tehty turvapaikkakuulustelua. Lisäksi yritämme saada kiinni ne, jotka eivät ole vielä olleet lainkaan yhteydessä viranomaisiin, hän kertoo.

"Poliisin tuotava turvallisuudentunnetta sekä turvapaikanhakijoille että paikallisille"

Poliisi on pyytänyt virka-apua puolustusvoimilta Tornion alueelle, koska sen omat voimavarat eivät järjestelykeskuksessa riitä. Apua tarvitaan järjestelykeskuksen alueen suojaamiseen sekä turvapaikanhakijoiden kuljetukseen ja tarkastuksiin.

Huomenna avattavaan järjestelykeskukseen ei arvioiden mukaan pitäisi syntyä ruuhkaa, sillä tulijat pitäisi saada rekisteröityä parissa päivässä. Torniossa ja lähialueilla on vastustettu keskuksen avaamista, ja sitä vastustavia mielenosoituksia on järjestetty.

Poliisiylijohtaja Kolehmainen toivoo, etteivät tunteet kävisi liian kuumana, vaan kaikilla osapuolilla riittäisi malttia.

– Poliisin on näyttäydyttävä vastaanottokeskuksissa ja tuotava turvallisuudentunnetta sekä turvapaikanhakijoille että paikallisille asukkaille, hän linjaa. 

Korjattu 23.9.2015 kello 9.06: Länsirajalla ei tehdä rajatarkastuksia, kuten jutussa aiemmin luki. Sen sijaan raja-alueilla tehdään tehostetusti ulkomaalaisvalvontaan liittyviä tarkastuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.