Mainos

Poliisiylijohtaja MTV:lle: luottamus poliisiin on kansalaisten käsissä – "On annettu varoituksia ja ohjaavaa keskustelua"

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vakuuttaa, että poliisien salaisen Facebook-ryhmän tapaus selvitetään. Long Play kertoi aiemmin tänään, että poliiseilla oli Facebook-ryhmä, jossa kirjoiteltiin rasistisia kommentteja muun muassa turvapaikanhakijoista.

– Meillä on poliisissa nollatoleranssi ja ehdottomasti kaikkeen rasismiin puututaan. Sen lisäksi poliisilla on käyttäytymisvelvoite niin vapaa-aikana kuin virka-aikana siten, ettei poliisin luottamus horju, Seppo Kolehmainen kertoo MTV Uutisille.

Poliisihallitus on tutustunut Long Playn artikkeliin ja toimittaa sen sunnuntaina valtakunnansyyttäjänvirastoon, joka selvittää tulisiko asiasta aloittaa esitutkinta.

Kolehmainen ei tiedä, kauanko prosessi mahdollisesti kestää valtakunnansyyttäjänvirastossa. 

”Huhutasolla oli tieto”

Seppo Kolehmainen ei osaa arvioida, kuinka yleistä Long Playn paljastama toiminta on poliisissa. Hänen mukaansa huhutasolla oli olemassa tietoa, että Long Playn kuvaama ryhmä oli olemassa.

– Sen tiimoilta on virkamiesoikeudellisia seuraamuksia jo poliisiyksiköissä tullut näistä kirjoitteluista kuluneen vuoden aikana ehkä noin kymmenkunta. Suomeksi sanottuna on annettu varoituksia ja ohjaavaa keskustelua sekä huomautuksia.

Kolehmaisen mukaan epäsopivaan toimintaan on puututtu heti, kun tapauksia on noussut esiin.

– Ongelmanhan muodostaa se että kysymys on salaisesta Facebook-ryhmästä, joka ei ole poliisin virallinen viestintäkanava, niin meillä ei ole pääsyä sinne ja mahdollisuutta toimia siellä.

Poliisiylijohtajan mukaan kansalaiset arvioivat itse luottamuksen poliisiin. 

– Oleellista on, että tämä ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää.

Long Playn artikkelissa kerrottiin myös, että etninen profilointi on Suomessa laitonta, mutta sitä tapahtuuAustralialaistutkijat uskovat löytäneensä parannuskeinon allergioille  – Brittiprofessori toppuuttelee silti julkaisun mukaan jatkuvasti.

Artikkelin takia Poliisihallitus käynnistää samalla selvityksen siitä, ovatko tämänhetkiset ulkomaalaisvalvonnan käytännöt kaikilta osin lain mukaisia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.