Poliisihallitus kommentoi Facebook-ryhmän keskusteluja: Poliisilaki velvoittaa käyttäytymään myös vapaa-ajalla asiallisesti

Poliisihallitus on julkaissut tiedotteen koskien Long Play verkkolehden artikkelia. Sen mukaan jutussa käsitelty Poliisit Facebook-ryhmä ei ole poliisin viestintäkanava.

– Jokainen sivustolle kirjoittava vastaa henkilökohtaisesti omista julkaisuistaan. Nimestään huolimatta ryhmässä voi olla myös jäseniä, jotka eivät ole poliiseja, tiedotteessa kirjoitetaan.

Sen mukaan myös Poliisin ylijohto on tietoinen suljetun Facebook-ryhmän olemassaolosta ja se on kehottanut poliisiyksiköiden päälliköitä puuttumaan sosiaalisessa mediassa mahdollisesti havaitsemiinsa epäkohtiin. Poliisilla on rasismin suhteen nollatoleranssi ja nyt havaittuihin epäkohtiin puututaan.

Poliisilla on sananvapaus, mutta se on lain perusteella rajoitettua. Poliisilaki velvoittaa käyttäytymään myös vapaa-ajalla niin, että toiminta ei vaaranna luottamusta poliisiin.

– Asiallinen käyttäytyminen on poliisitoiminnan kulmakiviä. Jokainen poliisihallinnossa työskentelevä vastaa osaltaan siitä, ettei käyttäydy tai yllytä muita käyttäytymään syrjivästi tai halventavasti.


Lue myös:

    Uusimmat