Mainos

Poliisiylijohtaja Kolehmainen kehottaa kiusattuja kääntymään poliisin puoleen

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan sisäisen turvallisuuden suurin uhka on syrjäytyminen, ja kiusaaminen on polku syrjäytymiseen. Kolehmainen kehottaakin nuoria kääntymään kiusaamistapauksissa poliisin puoleen.

– Kiusaaminen voi olla henkistä väkivaltaa, valheellisten tietojen levittämistä, nimittelemistä, häirintäviestejä tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämistä.

– Jos sinua kiusataan, keskustele asiasta vanhempiesi ja opettajiesi kanssa. Voit kysyä neuvoa myös poliisilta. Olemme valinneet niin kutsuttuja lähipoliiseja eri puolille Suomea. Heidän tehtävänään on muun muassa vierailla kouluissa ja päiväkodeissa, Kolehmainen sanoi Poliisin päivän avajaispuheessa lauantaina Hämeenlinnassa.

Järki päässä nettiostosten kanssa

Kiusaamisen ohella Kolehmainen nosti esille nettikaupan ja kehotti kansalaisia pitämään järjen päässä nettiostosten kanssa.

– Netissä ihmisille kaupataan tavaraa, jota ei ole olemassa tai heiltä pyritään huijaamaan rahaa muilla keinoin. Jos ilmoitus näyttää liian hyvältä, niin se todennäköisesti myös on sitä.

Turvallisuusympäristö muuttunut

Vaikka Suomi on tilastojen perusteella aiempaa turvallisempi, Kolehmainen kuitenkin huomautti turvallisuusympäristön muuttuneen radikaalimmin kuin koskaan rauhan aikana.

–  Perinteisten tehtävien rinnalle ovat nousseet uudet ilmiöt. Rikolliset, rikokset ja rikoksella hankittu omaisuus liikkuvat yhä nopeammin yli rajojen. Kyberuhat ja terrorismin torjunta ovat työllistäneet myös Suomessa.

– Suomen poliisi on asukaslukuun suhteutettuna Euroopan pienin ja se on tehnyt siitä huolimatta eurooppalaisittain parasta tulosta. Tästä meidän kaikkien on syytä olla ylpeitä, niin poliisissa kuin yhteiskunnassa laajemminkin, Kolehmainen totesi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.