Mainos

Poliisiylijohtaja haluaa palauttaa työrauhan huumepoliisiin

Poliisiylijohtaja haluaa palauttaa työrauhan huumepoliisin toimintaan.

Kihlakunnansyttäjä Marianna Semi on kertonut julkisuudessa poliisin yrittäneen painostaa häntä, hänen ollessaan tutkinnanjohtajana keskusrikospoliisin ja Vantaan poliisin rikosepäilyihin liittyvässä jutussa. Semi sanoo kokeneensa, että vain media voi turvata häntä.

Sisäministeriön poliisiosaston poliisiylijohtaja Mikko Paatero muistuttaa, että poliisiorganisaatiossa on toimintatapoja, joiden avulla ylimpään johtoon voi ottaa yhteyttä, jotta asiaa voidaan ruveta selvittämään normaalissa järjestyksessä.

Semi on kertonut uhkaaviksi kokemistaan tilanteista jo kesäkuun alussa. Semi ei kuitenkaan halunnut, että virasto ryhtyy asiassa mihinkään toimiin.

- Tämä on aika kiusallinen tilanne, sillä hän (Semi) on ainoa, joka tietää, mitä uhatuksi tuleminen tarkoittaa. Jos ei hän sitä kerro, meidän täytyy pyrkiä selvittämään se itse tavalla tai toisella. Tätä ei voi jättää ilmaan roikkumaan, syyte on niin vakava.

Paatero lupaa, ettei itseään tarvitse tuntea uhatuksi ainakaan poliisin toimesta.

- Toinen kysymys on se, että maailma muuttuu ja kova rikollisuus on kovaa rikollisuutta... kyllä erilaiset asiat pitää ottaa huomioon, Paatero sanoo.

Salassa pidettäviä asioita ei voida lähtökohtaisesti puida julkisuudessa niiden aran luonteen vuoksi.

- Selvää on, että lainvalvontaviranomaisten pitää pystyä valvomaan poliisin toimintaa. Lähtökohta on tietysti myös se, että poliisi itse valvoo toimintaansa. Ilman muuta myös salassa pidettäviä asioita pitää pystyä valvomaan.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kiistää, että huumepoliisi menisi skandaalista toiseen.

- Tässä on kyse aika pienestä osakokonaisuudesta, jolla on tuoreet ohjeet ja lainsäädäntö. Ohjeet ovat mielestäni nyt ajan tasalla, mutta nämä nyt tutkittavat tapaukset ovat varsin vanhoja, silloin oltiin osittain erilaisissa olosuhteissa.

Poliisin menettelytavat ovat Paateron mielestä tällä hetkellä riittäviä. Hän kuitenkin lisää, että on tarkasteltava, tulisiko lainsäädäntöä poliisin menettelytapojen osalta muuttaa jatkossa.

Sisäministeriötä on moitittu siitä, että ministeriön sisäisiä asioita puidaan julkisuudessa ja pitkissä tutkintaprosesseissa. Virassaan muutama viikko sitten aloittanut Paatero vakuuttaa selvittävänsä huumepoliisikohun juurta jaksain. Tapauksien tutkinta on hänen mukaansa kestänyt jo aivan liian kauan. Hän sanoo toivovansa, että tutkintaan saadaan nyt vauhtia.

- Minun tärkein tehtäväni on palauttaa luottamus poliisiin niin nopeasti kuin mahdollista, jos poliisin maine on kärsinyt, Paatero vakuuttaa.

Paateron mukaan huumepoliisia riepottelevat skandaalit ovat antaneet poliisin toiminnasta väärän kuvan. Poliisiylijohtaja muistuttaa, että poliisi ei tutki rikoksia itseään, vaan yhteiskuntaa varten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.