Mainos

Poliisitarkastaja: Liikennekuolemat kuriin vaikka sitten lisäsakoilla

Iltalehden tietojen mukaan sisäministeriö on patistanut poliisihallitusta kiristämään sakkokynnystä. Ylinopeuden sakkorajaa saatetaan muuttaa jo heinäkuussa, jos poliisihallitus ehtii muuttaa poliisin sisäistä sakotusohjetta.

Täsmennys 30.6. klo 12:50: Sisäministeriöstä kerrotaan, ettei se ole antanut poliisille ohjetta madaltaa ylinopeuksien sakotuskynnystä. Asiasta keskustellaan. 

Iltalehti väläyttää, että jo 5km/h ylinopeus saattaisi lähiaikoina johtaa rikesakkoon. Poliisitarkastaja Pasi Kemppainen pitää tämänkaltaista uudistusta mahdollisena.

– Olen kuullut keskustelua tästä teemasta, lukeutuvathan nopeusrikkeet liikenneturvamme kärkiongelmiin. Ne ovat usein ainakin osatekijöitä monissa onnettomuuksissa, Kemppainen sanoo MTV Uutisille.

Liikennekuolemat leikkuriin, valtiolle lisää tuloja

Valtioneuvosto on asettanut poliisille kovan haasteen. Tavoite on puolittaa liikennekuolemat vuoteen 2020 mennessä.

– Viime vuonna meillä oli ennätysvähän kuolemantapauksia liikenteessä, 223 henkilöä. Valtioneuvoston asettama tavoite vuodelle 2020 on 136 kuolemaa. Kyllähän poliisihallitus on valmis pohtimaan keinoja, joilla liikenneturvallisuutta voidaan parantaa, Kemppainen jatkaa.

Iltalehden mukaan myös valtionkassa tarvitsee rikesakoista kertyviä rahasummia. Tavoitteena olisikin madaltaa sakotuskynnystä ja tuplata sakkojen määrä.

Lisää painetta poliisityöhön

Sakkorajan aleneminen ei kuitenkaan näyttäydy ainoastaan hyvänä uudistuksena poliisinkaan mielestä. Se edelleen kuormittaisi poliisien työtaakkaa.

– Samalla vaivallahan me lähetämme huomautuskirjeen kuin sakonkin, mutta osa kansalaisista kuitenkin vastustaa ja riitauttaa sakon. Tämä aiheuttaa lisätyötä, kun pitää selvittää, kuka ajoneuvoa oikeasti ajoi, Pasi Kemppainen sanoo.

Kemppainen myös epäilee Iltalehden uutisoimaa aikataulua. Sakko tuskin rapsahtaa herkeämmin jo heinäkuussa, sillä uutta sakotusohjetta ei Kemppaisen mukaan ole aktiivisessa valmistelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.