Poliisit etsivät vauvaa ja olivat jo luovuttamassa – pieni vinkaisu paljasti olinpaikan: "Tunteet ottivat minut valtaansa"

1:48

Apulaisseriffi Ross Jessop oli mukana pelastamassa pientä lasta maastosta. – Kun kommunikointiin tuli tauko, kuulimme molemmat lapsen hiljaisen kitinän, Jessop kuvaa löytymishetkeä.

Amerikkalaispoliisilla oli meneillään rankka tehtävä. Partio etsi montanalaisvuorilta pientä lasta saamansa vinkin perusteella.

Henkilö, jonka huostassa lapsi oli ollut, oli käyttäytynyt sekavasti ja uhannut muita aseella. Poliisille hän kertoi, että lapsi oli ”kenties haudattu vuorille”.

"Uskoni oli menossa, että lapsi olisi hengissä"

Viisi kuukautta vanhaa lasta etsittiin tuntikausia.

– Koko illan valmistelin itseäni henkisesti siihen, että löytäisin kuolleen lapsen. Olin tavallaan vihainen. Uskoni oli menossa siihen, että lapsi olisi hengissä, apulaisseriffi Ross Jessop kuvasi haastattelussa.

Jessop pareineen päätti aamuyöllä tarkistaa hetken mielijohteesta vielä yhden jo aiemmin tutkimansa paikan. Jessop ehti jo julistaa parilleen, että on vihainen, koska lapsi on todennäköisesti menehtynyt.

Kiivetessään mäkeä kaksikko pysähtyi ilmoittaakseen sijaintinsa radiolla.

– Kun kommunikointiin tuli tauko, kuulimme molemmat lapsen hiljaisen kitinän, Jessop kuvaa.

"Poliisin vaistoni ja koulutukseni vain katosivat"

Lapsi, josta ilmoitus oli tehty, oli todella olemassa. Hän löytyi mäeltä jätteiden alta oltuaan maastossa tunteja.

Jessop, itsekin kolmen lapsen isä, oli ikionnellinen. Hän jopa suukotti lapsen otsaa.

– Tunteet ottivat minut niin valtaansa, että poliisin vaistoni ja koulutukseni vain katosivat. Minä vain käärin lapsen (takkiin), kuten kuka tahansa isä käärisi apua tarvitsevan lapsen, Jessop kuvailee.

Lapsella oli pieniä mustelmia ja naarmuja, mutta hän oli muuten tilanteeseen nähden hyvässä kunnossa. Lapsi vietiin sairaalaan ja hän on viranomaisten huostassa.

Henkilöä, jonka huostassa lapsi oli, vastaan on nostettu syyte.

Tapaus ei valitettavasti ole ainutlaatuinen. Vuonna 1998 Azita Milanian teki hölkkälenkillä karmivan löydön, kun hän löysi elävältä haudatun lapsen. Myös tuo tarina päättyi onneksi onnellisesti!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja