Mainos

Poliisin vuorokauden nopeusvalvontamaraton alkaa aamulla

Poliisi aloittaa Suomessa aamukuudelta nopeusvalvontamaratonin. Se kestää vuorokauden eli päättyy huomisaamuna samaan kellonaikaan.

Ajonopeuksia valvotaan osana eurooppalaista operaatiota. Euroopan liikennepoliisiverkoston koordinoimaan operaatioon osallistuu yli 20 Euroopan maata. Valvontamaraton järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Valvontaa on Poliisihallituksen mukaan tarkoitus tehdä riskialtteimmalla tiestöllä, sekä poliisien voimin että automaattivalvonnalla.

Poliisihallitus kertoo, että esimerkiksi Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä maanosan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

Poliisi toivoo, että valvonta saisi ihmiset pohtimaan ajokäyttäytymistään.

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä tiedottamisella on liikenneonnettomuuksia ennalta estävää vaikutusta. Tärkeää on, että kuljettajat tarkastelisivat omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, sanoo poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta.  

Valvontamaraton alkaa keskiviikkona 19.4. klo 6 ja päättyy torstaina 20.4. klo 6.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.