Mainos

Pidä varasi autoilija! Poliisi valvoo liikenteen nopeuksia tehostetusti huomenna

Suomen poliisilaitokset osallistuvat vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin. Mukana tempauksessa on yli 20 Euroopan maata.

Tapaus alkaa torstaiaamuna kello kuusi ja kestää vuorokauden.

Euroopan liikennepoliisiverkosto koordinoi maratonia, johon osallistuu yli 20 Euroopan maata. Nopeusvalvontamaraton on Saksan poliisin kehittämä konsepti ja se on käytössä toista kertaa näin monessa liikennepoliisiverkoston jäsenmaassa.

Nopeus liikenteen suurin viikatemies

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston perustelee tapahtuman järjestämistä sillä, että sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. Nopeus on vaikuttavana tekijänä joka kolmannessa EU-alueella sattuvassa kuolonkolarissa, mikä vastaa arviona pääosin myös Suomen tilannetta.

Valvonta toteutetaan sekä poliisimiesten suorittamalla että automaattivalvonnalla ja sitä kohdennetaan kaikkein riskialteimmalle tiestölle.

– Valvonnalla toivotaan olevan vaikutusta myös siihen, että tienkäyttäjät pohtisivat omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Nopeusratsiamaratonista lisää myös MTV Uutisten nettisivuilla ja MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa alkaen kello 07. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.