Mainos

Poliisin nopeusvalvontamaraton käynnistyy yli 20 maassa – Suomi liittyy mukaan aamukuudelta

Suomen poliisilaitokset osallistuvat vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin.

Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) koordinoimaan valvontaoperaatioon osallistuu yli 20 Euroopan maata ja se toteutetaan nyt kolmannen kerran.

Valvonta toteutetaan sekä poliisimiesten toimesta että automaattivalvonnalla ja sitä kohdennetaan kaikkein riskialteimmille tiestöille.

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien raportin mukaan ajonopeuteen liittyviä riskitekijöitä oli mukana 31 prosentissa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista.

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä tiedottamisella on liikenneonnettomuuksia ennalta estävää vaikutusta. Tärkeää on, että kuljettajat tarkastelisivat omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.

Valvontamaraton alkaa keskiviikkona 19.4. klo 6 ja päättyy torstaina 20.4. klo 6.

Lähde: Poliisihallitus

***

23:51

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.