Mainos

Poliisin kiinniottamien varkaiden röyhkeydellä ei ole rajaa – useita henkilöllisyyksiä, isoja saaliita

Ulkomaalaisilla liigoilla on tarkat tilauslistat siitä, mitä tavaraa kaupoista pitää varastaa, väittää Kaupan liiton turvallisuusasioiden asiamies Matti Räisänen.

– Ulkomaalaisten liigojen varastamat tavarat ovat merkittävä osa kaupan myymälävarkauksista. Väittäisin, että tämä on järjestäytynyttä rikollisuutta. Keikat ovat ennakkovalmisteluja. Varkaat tietävät valvontakameroiden paikat. 

– Ulkomaiset varkaat iskevät nopeasti ja häipyvät saman tien maasta. Jos varas jää kiinni, hän ei kuulusteluissa myönnä tietävänsä tavaroista, jotka on piilottanut. Piilopaikasta tavarat noutavat toiset liigan jäsenet, lisää Räsänen.

Myymälävarkaalla kolme henkilöllisyyttä

Esimerkiksi vasta viime viikonloppuna tehtiin Helsingissä kaksi myymälävarkautta. 

Tapahtuma-aika 13.6.2015 klo 11.00

Poliisipartio sai tehtävän mennä Kampin kauppakeskukseen, jonka kiinniottotiloissa oli kiinniotettuna mies, joka jäänyt kiinni epäillystä myymälävarkaudesta Kampin Stadiumissa.

Myymäläetsivä oli huomannut miehen ottavan Nike -merkkisen hupparin hyllystä ja poistanut tästä apuvälineellä hälyttimen, sekä piilottanut paidan takkinsa alle kainaloon. Tämän jälkeen mies oli poistunut myymälästä maksamatta tuotetta. Mies oli otettu kiinni. Kiinniottotiloista partio tapasi miehen, joka esitti poliisille ulkomaalaiset henkilö- ja ajokortit.

Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen omaisuuden joukosta löytyi anastuksessa käytetty apuväline. Se otettiin poliisin haltuun ja siitä tehtiin takavarikkopöytäkirja.

Lähde: Helsingin poliisin päivittäistiedote

Helsingin poliisilla ei ole tiedossa vieläkään viime viikonloppuna saadun ulkomaisen myymälävarkaan oikeaa henkilöllisyyttä. Myymälävaras yritti viedä urheiluhupparia hyllystä Kampin kauppakeskuksesta.

Myymälävaras otettiin kiinni ja hänet toimitettiin poliisin tiloihin, jossa hänet kuulusteltiin tulkin avustuksella. Mieheltä löytyi kiinniottotiloissa toisen maan passi toisella henkilöllisyydellä.

Lisäksi miehelle tehdyn sormenjälkitestin mukaan hänelle tuli kolmannet eri tiedoilla olevat henkilötiedot. Henkilö on toistaiseksi tuntematon ja hänet on pidätetty asian vuoksi. Miehen oikeaa henkilöllisyyttä selvitetään.

Röyhkeä pariskunta varkaissa


Tapahtuma-aika 13.6.2015 klo 17.00

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtäväksi mennä Helsingin keskustan Sokokselle, jossa oli vartijoiden kiinni ottamana pariskunta epäiltynä varkaudesta.

Tavaratalon vartijat kertoivat nähneensä, kun mies ja nainen ottivat mm. Iittalan liemikulhoja, laseja ja leipälautasia haltuunsa. Tämän jälkeen pariskunta pakkasi astiat molemmilla mukanaan olleisiin laukkuihinsa ja he poistuivat liikkeestä maksamatta. Pariskunta oli otettu kiinni liikkeen ulkopuolella. 

Naiselta löytyi lisäksi hallustaan ajokortti, joka oli ilmoitettu anastetuksi Tampereella.

Lähde: Helsingin poliisin päivittäistiedote

Helsingin poliisi sai viime viikonloppuna haaviinsa pariskunnan, jonka hallusta löytyi kaksi matkalaukullista lasitavaraa. 

Tällä kertaa valppaat vartijat olivat nähneet, kun 47-vuotias mies ja 41-vuotias nainen ottivat mm. Iittalan liemikulhoja, laseja ja leipälautasia laukkuunsa. Tavaroiden arvo on lähes 1000 euroa. 

Myymälävarkaiden halutuimpia tuotteita on ne jotka voi myydä eteenpäin kuten merkkiasusteet, työkalut, matkapuhelinten oheistuotteet, alkoholi ja kosmetiikka.

MTV Uutiset kertoi myymälävarkaiden häikäilemättömistä keinoista viime syksynä. Katso videot alta:  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.