Mainos

Poliisin tutkinta valmis: Kantaväestön ja ulkomaalaisten kireät välit johtivat joukkotappeluihin Forssassa

Poliisi on selvittänyt Forssassa elokuussa 2016 suomalaisten ja ulkomaalaistaustaisten henkilöiden välillä tapahtuneita tappeluita. Esitutkinta on saatu päätökseen useimpien juttujen osalta ja tapaukset on siirretty syyteharkintaan, Hämeen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan. 

Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että kolme nuorta miestä pahoinpiteli kolmena eri kertana ulkomaalaisia tai ulkomaalaiselta näyttäviä henkilöitä Forssassa välillä 5.-20. elokuuta.

Poliisin mukaan teot kärjistivät ulkomaalaisten ja suomalaisten välejä alueella, ja jännitteet laukesivat 22. elokuuta yhteenotossa, jossa oli osallisena suurempi joukko henkilöitä. 

Kahakan jälkeen kirjattiin kolme pahoinpitelyä ja yksi laiton uhkaus, poliisi kertoo. Välikohtauksessa forssalainen mies sai vammoja kasvoihinsa.

Pahoinpitelyistä kahdessa epäiltynä on ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Yhden pahoinpitelyn osalta epäiltyä ei ole kyetty selvittämään, poliisi kertoo. Laittomasta uhkauksesta epäilty on paikallinen nuori mies.

Tapahtumaa ruodittiin sosiaalisessa mediassa laajalti.

Toinen joukkotappelu päivää myöhemmin

Joukkotappelua seuraavana päivänä suurehko paikallisista koostuva nuorisojoukko kokoontui Forssan keskustassa.

Poliisin mukaan ryhmässä oli liikkunut huhu, että edellisen päivän tapahtumien osallisia olisi tulossa paikalle keskustelemaan tapahtumista. Kun näin ei kuitenkaan käynyt, joukko teki päätöksen lähteä vastaanottokeskukselle, missä ilmeni poliisin mukaan aluksi molemminpuolista huutelua.

Pian vastaanottokeskuksesta tuli ulos suurempi joukko ihmisiä ja syttyi uusi joukkotappelu. Vastaanottokeskuksen edustalla sattuneesta kahakasta kirjattiin viisi pahoinpitelyä ja kaksi vahingontekoa. 

Paikkakuntalaiset olivat poliisin mukaan pyrkineet perääntymään tilanteesta, mutta yhteenotoilta ei vältytty. Poliisi kertoo, että poliisin saapuessa paikalle tilanne oli kuitenkin jo ohi. 

Kahdessa pahoinpitelyssä on asianomistajana vastaanottokeskuksen asukas ja kolmessa pahoinpitelyssä on asianomistajana suomalainen. Kaikkien vammat jäivät vähäisiksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.