Poliisin rikospaikkakuvat: Tältä näytti lahtelaisen moottoripyöräkerhon tallilla, jossa ammuttiin mies

Poliisin rikospaikkakuvat: Tältä näytti lahtelaisen moottoripyöräkerhon tallilla, jossa ammuttiin mies 0:40
Katso videolta poliisin ottamat kuvat rikospaikalta. Kuvissa näkyy lahtelaisen moottoripyöräjengin kerhotila. Valkoasuiset miehet ovat poliiseja.

Lähden Voimakadun murhajutun käsittely alkoi keskiviikkona Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Samalla tuli julkiseksi jutun esitutkintamateriaali sekä poliisin ottamat kuvat rikospaikalta.

44-vuotias uhri ammuttiin lahtelaisen moottoripyöräkerhon, Blue Cross Vikingsin tallilla viime joulukuussa.

Poliisin esitutkinnassa ottamien kuvien perusteella talli vaikuttaa tyypilliseltä moottoripyöräharrastajien kokoontumistilalta.

Kuvissa näkyy kulkupelien lisäksi oleskelutilaa sekä baaritiski. Kerhotilan seiniä on koristeltu muun muassa Suomen lipuin sekä metsästysmuistoin.

Osassa poliisin ottamista kuvista näkyy vielä ammuskeluvälikohtauksen aiheuttamia jälkiä ja sekasortoa. Osa poliisin kuvista on rekonstruktiokuvia, joissa poliisi on pyrkinyt esittämään ammuskelun tapahtumia uudestaan rikostutkinnan tueksi.

Rikospaikkakuvat voi katsoa artikkelin yllä olevalta videolta. Kuvista on poistettu poliisin tekemiä merkintöjä jutun osallisten nimistä.

Murhasyytteet neljälle

Tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä syyttäjä vaatii neljälle miehelle murhatuomiota kerhotilalla tapahtuneesta ammuskelusta.

Syytetty nelikko vieraili Blue Cross Vikingsin tiloissa viime joulukuussa. Vierailu siis päättyi ammuskeluun, jossa sai surmansa 44-vuotias mies.

Ainakin yksi paikalle tulleista miehistä oli tallilla selvittämässä asiaa 44-vuotiaan uhrin kanssa. Tilanne kuitenkin syystä tai toisesta kärjistyi.

Ensimmäisen laukauksen tilanteessa ampui uhri itse. Tämä on todettu oikeudessa riidattomaksi. Uhri myös osui vahingossa jengikaveriinsa.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet murhasyytteen. Kaksi on myöntänyt ampuneensa kerhotiloissa, mutta heidän mukaansa kyse oli hätävarjelusta.

Syyttäjä silti vaatii nelikolle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Syyttäjän näkemys on, että miehet olivat etukäteen varautuneet käyttämään väkivaltaa uhriin. Heillä oli syyttäjän mukaan mukanaan käsiaseita ja teräase. Syyttäjän mukaan varautuminen osoitti vakaata harkintaa.

Syytetyissä ainakin yksi Helvetin enkeli

Murhasta syytetystä nelikosta yksi on myöntänyt olleensa tapahtuma-aikaan Helvetin enkeleiden jäsen. Muut ovat kiistäneet kuuluvansa ryhmään.

Poliisin esitutkintamateriaalin perusteella poliisi silti uskoo, että toinenkin paikalla olleista vieraista on ollut Helvetin enkelien jäsen. Lisäksi yhden miehen uskotaan olleen mukana kerhon toiminnassa, vaikka hän ei olekaan jäsen.

STT:n mukaan syyttäjä on oikeudenkäynnissä kertonut tulevansa esittämään todistelua syytettyjen mahdollisista rooleista Helvetin enkeleissä sekä siitä, miten ryhmä saattoi liittyä tapahtuneeseen.

Vaikka julkisuudessa tapauksesta on paikoin uutisoitu jengisurmana, poliisitutkinnan aikana tutkinnanjohtaja täsmensi, ettei henkirikoksen taustalla uskota olevan laajempaa jengien välistä vihanpitoa.

Blue Cross Vikings ei ole poliisin mukaan rikollisjengi, eikä ryhmän toimintaan ole epäilty liittyvän mitään rikollista. Jengin jäseniä oli tapahtumien aikana paikalla useampia. 

Lue myös:

    Uusimmat