Poliisi ampui yhtä Oulun Kaukovainiolla – silminnäkijä kuuli laukauksen ja näki, miten ambulanssi vei ammutun pois

Tältä Oulun ampumispaikalla näyttää – poliisi joutui käyttämään asetta lauantai-iltana 1:32
Katso video: Tältä Oulun ampumispaikalla näyttää – poliisi joutui käyttämään asetta lauantai-iltana

Poliisilla oli tänään yöllä käynnissä Oulun Kaukovainiolla Tornihaukantiellä useamman poliisipartion tehtävä.

MTV Uutisten silminnäkijä kertoo kuulleensa kaksi isoa pamausta noin kello 22.30. Hän meni katsomaan ikkunasta, jolloin hän näki maassa makaavan miehen.

– Silloin mietin, että ei hemmetti, oliko poliisi ampunut miestä? Hän yritti nousta maasta ylös, mutta lyyhistyi maahan, silminnäkijä kuvailee tilannetta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Silminnäkijän mukaan ammuttu kiidätettiin pois ambulanssilla

Silminnäkijän mukaan henkilö kiidätettiin tapahtumapaikalta pois ambulanssilla. Paikalle tuli runsaasti lisää poliiseja ja ambulansseja.

Mies kertoi havainnoistaan puolenyön aikaan puhelimitse. Puolilta öin paikalla oli vielä kolme poliisiautoa sekä poliiseja suorittamassa tutkintaa.

Silminnäkijä kertoo, että noin kaksi tuntia ennen poliisioperaatiota muutama poliisipartio kävi rapun edustalla. Poliisi vaikutti etsivän jotain taskulampuilla ja he kävivät kyseisen rapun asunnossa, silminnäkijä kertoo.

Poliisi vahvisti ampuneensa

MTV Uutisten keskiyöllä tavoittama poliisin tilannekeskus ei kommentoi asiaa muuten kuin vahvistamalla, että poliisilla on Kaukovainiolla useamman poliisipartion tehtävä. Poliisi kertoo kertovansa tapahtumista tulevassa tiedotteessaan eikä halua kommentoida asioita puhelimitse.

Poliisi julkaisi tiedotteen lähes samanaikaisesti kun MTV Uutiset kertoi tapahtuneesta. Tiedotteessa poliisi vahvistaa, että poliisi ampui teräaseen kanssa kohti poliisia hyökkännyttä henkilöä aseella.

Vammoja saanut kohdehenkilö sai poliisilta ensiapua ja hänet kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Poliisin alustavan tiedon mukaan henkilö ei saanut hengenvaarallisia vammoja. Poliisipartio ei loukkaantunut asiassa.

Teräseella varustautuneen henkilön toimintaa tutkitaan murhan yrityksenä. Poliisin aseenkäytön asianmukaisuuden tutkii syyttäjä.

Juttua päivitetty kello 0.33: Poliisi vahvistaa ampuneensa yhtä Oulussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja