Mainos

Poliisin koskettava kirjoitus Facebookissa: ”Funtsi kenen kyytiin nouset!”

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikonstaapelin koskettava kirjoitus muistuttaa sekä kaaharin että hänen kyytiinsä nousevien vastuusta.

Ylikonstaapeli Matti Koski kirjoittaa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Facebook-sivulla tarinan nuoresta autoilijasta, joka huolimattomuudellaan aiheuttaa kolmen kyydissä olijan kuoleman.

Pimeällä ja liukkaalla tiellä ajavan auton alla on kuluneet kitkarenkaat, jotka eivät riitä auttamaan kovassa vauhdissa mutkaan tulevaa autoa pysymään tiellä.

”Auto sinkoutuu ulos tieltä oikea kylki edellä ja osuu siihen ainoaan sähkötolppaan kymmenien metrin säteellä. Marraskuun iltaan laskeutuu hiljaisuus”, Koski kirjoittaa.

Kosken tarinassa kuski saa polveensa vain laastarin, mutta muille autossa olijoille ei käy yhtä hyvä tuuri. ”Vääntyneen pellin keskeltä löytyy puristuksista eloton nuori tyttö. Auton ympäriltä ja alta löytyy autosta ulos sinkoutuneet tyttö ja poika. Tyttö on tajuton, mutta hengittää. Poika on eloton.”

Mikä on kyytiin nousevan vastuu?

Vaikka Kosken Facebookiin kirjoittama tarina onkin todennäköisesti fiktiivinen, tapahtuu vastaavia onnettomuuksia. Esimerkiksi syyskuun puolivälissä MTV Uutiset kertoi onnettomuudesta, jossa viisi nuorta aikuista loukkaantui citymaasturin suistuttua tieltä. Myös lokakuussa viisi ihmistä loukkaantui saman tyyppisessä onnettomuudesta. 

Koski ihmetteleekin, onko kyseessä niin sanottu ikuisuusongelma, jossa yhdistyvät kokematon kuljettaja, epäkuntoinen auto, yllyttäminen, näyttämisen halu ja alkoholi?

Kuskin vastuun lisäksi Koski haluaa nostaa esiin myös toisen näkökulman asiaan. Mikä vastuu on kyytiin nousevalla?

”Jos tiedät, että kuski on tunnettu yllytyshullu kaahari, joka on jopa joskus kärähtänyt rattijuopumuksesta mopoiässä, niin miksi nouset sellaisen auton kyytiin? Jos joudut vahingossa kaahaajan kyytiin hillitse kuljettajaa ja ainakin vaadi päästä kyydistä pois. Siispä - funtsi kenen kyytiin nouset!”

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.