Poliisin etsimä ”arka ja pelokas” mies olikin naisen vasaralla murhannut Ruusumurhaaja

6:00

Poliisi etsi syyntakeettomana murhasta tuomittua miestä Pirkanmaalla kertomatta tämän taustoista. Poliisi tiedotti eilen Pirkanmaalla kadonneesta miehestä, josta yleisöltä toivottiin havaintoja hätäkeskukseen.

Poliisi kertoi miehen ulkonäöstä, liikkumisesta mahdollisesti kävelysauvojen kanssa sekä tämän arasta ja pelokkaasta luonteesta. Sitä poliisi ei maininnut, että mies on aiemmin tuomittu tahdosta riippumattomaan hoitoon tämän murhattua naisen vuonna 2011.

Poliisi julkaisi tiedotteensa yhteydessä miehen nimen, kuvan ja iän, jonka ansiosta miehen tunnistaminen oli mahdollista. Myös uhrin omainen kertoo MTV Uutisille tunnistaneensa miehen kuvauksesta.

Miehen taustoista kertoi aiemmin Iltalehti.

Alkupäivästä kadonnut mies tavoitettiin samana iltana Tampereen keskustasta yleisövihjeiden ansiosta.

Mustasukkainen surmatyö

Aamulehti kertoo, että henkirikos tapahtui vuoden 2011 heinäkuun lopussa. Tuolloin kolmikymppisiään lähestynyt mies oli ihastunut itseään vanhempaan naiseen, mutta tuli naisen torjumaksi. Musasukkaisuuksissaan mies murhasi naisen puukolla ja vasaralla.

Miestä on kutsuttu myös Ruusumurhaajaksi, koska hänen laukussaan oli tekohetkellä työkalujen lisäksi ruusu. 

Teon jälkeen mies oli itse soittanut hätäkeskukseen ja antautunut poliisille. Hänet tuomittiin syyntakeettomana niin sanottuun pakkohoitoon. 

26:29

Rikospaikka vieraili Niuvanniemen sairaalassa tutustumassa siihen, mitä syyntakeettomien tahdosta riippumaton hoito tarkoittaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja