Mainos

Raaseporin tasoristeysturman kuljettajan kuulustelu vahvisti poliisin epäilykset: Kukaan auton hytissä ei huomannut junaa

Raaseporin tasoristeysturmassa mukana olleen auton kuljettajan kuulustelut ovat vahvistaneet poliisin epäilykset: kuljettaja ajoi junan eteen vahingossa, eikä kukaan hytissä huomannut junaa.

– Ei tullut poliisille mitään uutta. Kuljettaja kertoi, ettei ollut havainnut sitä junaa, tutkinnanjohtaja Ilkka Kantola kertoo.

Neljä ihmistä kuoli, kun juna törmäsi varusmiehiä kuljettaneeseen Puolustusvoimien miehistönkuljetusajoneuvoon vartioimattomassa tasoristeyksessä Raaseporissa lokakuussa. Uhreista kolme oli varusmiehiä, neljäs uhri sai sairaskohtauksen junassa törmäyksen yhteydessä.

Kuljettajan muistikuvat tapahtumista ovat Kantolan mukaan selkeät onnettomuuteen asti. Kuljettaja oli saanut riittävästi unta edellisenä yönä, joten tältä osin hänellä oli mahdollisuudet huomata lähestyvä juna. Toisaalta poliisille on kahden muun auton hytissä olleiden kuulemisissa selvinnyt, että näillekin junan tuleminen oli yllätys.

– Kukaan hytissä olleista ei ollut havainnut (lähestyvää junaa), Kantola kertoo.

0:40

Poliisi uskoo onnettomuuden olleen monen tekijän summa, mutta ei lähde avaamaan epäilyksiä tapahtumaan vaikuttaneista seikoista tarkemmin.

– Syyttäjä varmaan syyteharkinnassa tiedottaa, mihin päätyy ja millä perusteilla, Kantola sanoo.

Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kolmen varusmiehen kuolemantuottamuksesta. Raidebussissa menehtyneen henkilön osalta miestä ei epäillä rikoksesta.

– Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa ei löytynyt kolarin liittyviä viitteitä, ja asia jatkuu normaalina kuolemansyyntutkintana, Kantola kertoo kuoleman selvittämisestä.

Auton kuljettaja oli yhteensä kuusi viikkoa sairaslomalla, jonka jälkeen palasi palvelukseen. Palvelus päättyi tämän kuun puolivälissä.

13:30

3:38

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja