Mainos

Poliisikansanedustaja kannabiksesta: Voi aiheuttaa kohtuuttomia seurauksia

Tunnetut poliisikansanedustajat ovat eri mieltä siitä, miten kannabiksen käytöstä saadun sakon tulisi näkyä viranomaisten rekistereissä.

Krp:n ylikomisario Thomas Elfgren sanoi eilen Ylen TV2:n kannabisillassa, että sakko olisi sopivampi rangaistus kannabiksen käytöstä rikosrekisteriin tehtävän merkinnän sijaan.

Elfgrenin mukaan nuoren saama rekisterimerkintä saattaa estää vuosikymmeniä hänen pääsynsä toivomaansa ammattiin. Poliisi tekee turvallisuusselvityksen, jonka moni työnantaja hankkii työnhakijoista. Huumekäry jää pysyvästi poliisin rekistereihin. 

Kari Tolvanen (kok) tarkentaa, että automaattisesti kannabiksen käytöstä ei tulee merkintää rikosrekisteriin, mutta poliisirekisteriin kylläkin. Nykysysteemiä Tolvanen pitää toimivana.

– Niin kauan kun kannabiksen käyttö ja kasvatus on laitonta, niin totta kai siitä pitää samanlaiset merkinnät tehdä rekistereihin kuin muistakin rikoksista, Tolvanen kertoo MTV Uutisille.

Tolvanen sanoo, että kannabiksen käyttäjä voi selvitä ilman rangaistusta, jos sitoutuu hoitoon.

– Kannabiksen kasvattaminen, käyttö ja myynti ovat rikos erityisesti nuoria ihmisiä kohtaan. Sen käyttö voi pahimmillaan aiheuttaa heille psykoosiin.

Perussuomalaisten Tom Packalén ei kannata kannabiksen laillistamista, mutta pitää Elfgrenin näkökulmaa perusteltuna ja olisi valmis harkitsemaan sitä.

– Kannabiksen käyttö voi aiheuttaa kohtuuttomia seurauksia ihmiselle, joka ei ole kuitenkaan syyllistynyt sen vakavampaan tekoon. Se on hyvin lievästi rangaistava teko, mutta ihmisen luotettavuutta arvioitaessa huumausainerikosmerkintä rikosrekisterissä ei tietenkään näytä kovin hyvältä.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja