Mainos

Poliisiharjoittelijan partio oli pistokeikalla Hyvinkäällä

Hyvinkään ampumisessa ensimmäisenä paikalle ajanut poliisipartio oli vain käymässä Hyvinkäällä.

Keski-Uudenmaan poliisilaitoksen valvonta- ja hälytysyksikön johtajan mukaan läheisen Nurmijärven alueen partio oli tuonut kiinniotetun henkilön Hyvinkään poliisiasemalle.

Paluumatkalla partio päätti ajaa keskustan halki.

Tilanne muuttui, kun tuli hälytys, että ravintola Amarillon edessä ammutaan. Kenttäjohtaja ja partiota johtanut vanhempi poliisi tekivät päätöksen, että tapahtumapaikkaa lähinnä ollut Nurmijärven alueen auto ajaa Amarillolle. He päättivät, että auto ei aja kohteeseen vaan se jätetään etäälle ja siellä puetaan suojavarusteet päälle.

Poliisilla on partioidessa päällään henkilökohtainen suojaliivi, ampuma-ase ja voimankäyttövälineitä. Uhkaavan tilanteen koittaessa ylle laitetaan raskaampi lisäliivi ja kypärä. Autosta löytyy tarvittaessa myös esimerkiksi suojakilpi.

Kun laukaus osui poliisiharjoittelijanaiseen, partionjohtaja eristi aluetta, huusi sivulliset sisään, siirsi toverinsa suojaan, aloitti ensiavun ja kertoi radiolla, että poliisia on ammuttu.

Toinen partio saapui paikalle heti perään. Paikalle tuli nopeasti lisää partioita muun muassa poliisilaitokselta, jonka pihassa varusteita pukeneet poliisit kuulivat laukausten ääniä.

Harjoittelija partionjohtajan ohjauksessa

Poliisiharjoittelijalla on samat tehtävät, toimivaltuudet, oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin poliiseilla, kertoo valvonta- ja hälytysyksikön johtaja Timo Leppälä Keski-Uudenmaan poliisista.

Opiskelija toimii omalla virkavastuulla, mutta hän on erityisesti partionjohtajan ohjauksessa. Jokaisella työharjoittelijalla on henkilökohtainen ohjaaja, joka tässä tapauksessa oli opiskelijan partiokaveri.

Leppälän mukaan Hyvinkäällä partio toimi ohjeiden ja koulutuksen mukaisesti.

Leppälä kehuu partiota johtanutta poliisia rauhalliseksi ja analyyttiseksi kaveriksi, joka toimii harkitusti. Hän korostaa, että opiskelijuudella ei ollut tapauksen kannalta merkitystä. Hänen mukaansa tulos olisi ollut sama, vaikka partion kummatkin poliisit olisivat olleet työssään kokeneita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.