Poliisiaseman nerokas apu yksinäisille vanhuksille kerää suitsutusta: "Voimmeko saada tällaisen jokaiseen kaupunkiin?"

3:37
Onko lapsettoman vanhuus surullinen ja yksinäinen? Lapsettomuuden valinneita pelotellaan yksinäisyydellä, kun "lapsetkaan eivät ole hoitamassa".

Yksinäisyyttä vähentävissä penkeissä on kyltti, jossa lukee "istu tähän, jos sinua ei haittaa, että joku pysähtyy tervehtimään".

Englantilainen poliisilaitos päätti auttaa yksinäisiä vanhuksia. Avonin ja Somersetin poliisilaitos kehitteli penkin, jolla vieruskaverille saa höpötellä luvan kanssa, kertoo CNN.

"Istu tähän, jos sinua ei haittaa, että joku pysähtyy tervehtimään"

"Juttelupenkki" on asetettu kahteen paikalliseen puistoon. Penkeissä on kyltti, jossa lukee: "Ilo jutella" ja "istu tähän, jos sinua ei haittaa, että joku pysähtyy tervehtimään".

Poliisiaseman mukaan 17 prosenttia Isossa-Britanniassa asuvista vanhuksista puhuu perheelleen tai ystävilleen alle yhden kerran viikossa.

– Tämä yksinkertaisesti auttaa rikkomaan näkymättömiä sosiaalisia muureja, joita kahden saman paikan jakavan, toisilleen vieraan ihmisen välillä on, poliisin edustaja Tracey Grobbeler kommentoi.

– Se, että yksinkertaisesti pysähtyy sanomaan "hei" jollekulle juttelupenkillä, voi olla suuri asia haavoittuville ihmisillä yhteisöissämme ja tehdä heidän elämästään vähän parempaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Toivon, että ideanne ottaa tulta alleen"

Ideaa penkistä kiitellään, ja samanlaisia istuimia toivotaan muuallekin. 

– Nerokas idea. Toivon, että ideanne ottaa tulta alleen ja lisää penkkejä ilmaantuu ympäri maata. Hyvin tehty, Rosalyn Letten kehu Facebookissa.

– Voi että, voimmeko saada tällaisen jokaiseen kaupunkiin? Fantastinen idea, Rachel Deane sanoo.

Lähteet: CNN.comFacebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja