Poliisi varoittaa petollisista käteispyynnöistä Pirkkalassa – "Kehottaa olemaan valppaina"

Poliisilla on tutkinnassa Nokialla useita petosrikoksia, joissa samanlainen tekotapa viittaa mahdollisesti samoihin tekijöihin.

Rikostyypissä uhreja lähestytään kauppakeskuksen pysäköintialueella. Uhria pyydetään nostamaan käteistä rahaa tililtään välityspalkkiota vastaan.

Uhrille selitetään, että pyytäjän maksukortti olisi lakannut toimimasta. Tämän sepitteen kertoja sanoo, että hänen tulisi saada kiireesti käteistä kauppakeskuksen nostoautomaatista, ja lupaa toimittaa uhrille tilisiirrolla hieman suuremman summan rahaa kiitoksena avusta.

Jos uhri nostaa rahat tililtä ja luovuttaa ne käteistä pyytäneelle, esittää pyytäjä hänelle puhelimestaan verkkopankissa toteutuneen tilisiirron kuvaa. Tosiasiassa raha ei kuitenkaan ole siirtynyt uhrin tilille, vaan hän on tullut petkutetuksi.

Sisä-Suomen poliisilaitoksella on tutkinnassa kolme kuvatunkaltaista rikosta, jotka ovat tapahtuneet aikavälillä 26.2.–8.3.2023. Kahdessa tapauksessa tekijänä on ollut pariskunta ja yhdessä mieshenkilö Rikoksissa on viety summia välillä 280–650 euroa. Rikokset ovat tapahtuneet Pirkkalassa.

– Poliisi kehottaa kansalaisia olemaan valppaina ja suhtautumaan kriittisesti edellä mainittuihin käteisen rahan nostopyyntöihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja