Mainos

Poliisi varautuu itsenäisyyspäivään – uusnatseja Venäjältä Suomeen? "Mitään konkretiaa asiasta ei ole"

Helsingin poliisi on varautunut sata vuotta täyttävän Suomen itsenäisyyspäivän juhliin suunnilleen samoilla resursseilla kuin viime vuonna.

Poliisin mukaan varsinaisten juhlatapahtumien lisäksi poliisin tiedossa on kolme suurta mielenosoitusta ja muutama pienempi.

– Itsenäisyyspäivän tapahtumia on ollut jo pitkin viikkoa ja poliisi on varautunut niihin. Itsenäisyyspäivään poliisi on varannut lisäresursseja, kuten aiempinakin vuosina. Sinänsä juuri Suomen 100-vuotinen itsenäisyyspäivä ei vaikuta mielenosoitusten sisältöön, kertoo ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisista.

Poliisin mukaan varsinaisten juhlatapahtumien lisäksi poliisin tiedossa on kolme suurta mielenosoitusta ja muutama pienempi.

Uusnatseja Venäjältä?

Viime viikkoina on uutisoitu, että Pohjoismainen vastarintaliike kutsuisi uusnatseja Venäjältä omaan mielenosoitukseensa.

Helsingin poliisin ylikomisario Seppo Kujala kertoo poliisin seuraavan tilannetta tarkasti.

– Tällaista uutisointia olemme nähneet, mutta mitään konkretiaa asiasta ei ole. Ruotsistahan tavan mukaan väkeä on tullut Suomeen mielenosoituksiin itsenäisyyspäivänä. Vastaavalla tavalla tapahtui kuukausi sitten Tampereella, samoin viime vuonna ja edellisvuonna itsenäisyyspäivänä, Kujala kertoo.

Aiempina vuosina mielenosoituksia ovat järjestäneet Pohjoismainen vastarintaliike PVL, Kansallinen 612, Kuokkavieraat ja Vasemmistoaktivistit.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.