Poliisi vapautti 19 naista ja tyttöä "vauvatehtaasta" Nigeriassa – kaappaajat aikoivat myydä synnyttämään pakotettujen naisten vauvat

Nigerian poliisi on vapauttanut 19 naista, joita pidettiin vankeina "vauvatehtaalla" Lagosin kaupungissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Iältään 15–28-vuotiaat tytöt ja naiset oli alunperin tuotu Lagosiin ympäri Nigeriaa työmahdollisuuksien verukkeella. Lagos on Nigerian isoin kaupunki.

Viranomaiset löysivät myös neljä vauvaa. 

Suurin osa naisista oli kaapattu ja raiskattu kaappaajien toimesta. Osa oli jo raskaana jouduttuaan kaappaajien käsiin.

Niin kutsutut "vauvatehtaat" ovat yleisiä itäisessä Nigeriassa.

– Nuoret naiset oli suurimmaksi osaksi kaapattu epäiltyjen toimesta, tarkoituksena saattaa heidät raskaaksi ja myydä vauvat potentiaalisille ostajille, Lagosin poliisin tiedottaja Bala Elkana sanoi. 

– Tyttöjä huijattiin uskomaan, että he ovat tulossa kotitaloustöihin Lagosiin, hän jatkoi.

Elkanan mukaan poikavauvan hinta on 500 000 nairaa, eli noin 5 000 euroa, ja tyttövauvojen 300 000 nairaa, eli noin 900 euroa.

Nainen pakotettiin synnyttämään 7. raskauskuulla

Poliisin ratsia tehtiin syyskuun 19. päivä, mutta viranomaiset pysyivät vaiti tiedoistaan, kunnes olivat pidättäneet epäillyt. Poliisi pidätti kaksi keski-ikäistä miestä ja etsii vielä kolmatta epäiltyä. 

Yksi vapautetuista naisista kertoi Reutersille, että hän oli tullut raskaaksi poikaystävänsä toimesta ja hänen tätinsä oli kertonut hänelle työstä Lagosissa. 

Hänet esiteltiin Lagosissa naiselle, joka käynnisti naisen synnytyksen hänen ollessaan seitsemännellä kuulla raskaana. 

– Kolmen päivän synnytyksen jälkeen poliisi ratsasi paikan ja vei heidät kaikki. Vauva oli heikko ja lopulta menehtyi, nimettömänä pysyttelevä nainen kertoo.

Viime viikolla yli 400 poikaa ja miestä vapautettiin islamistisen koulun tiloista, joissa heitä pidettiin vankina Kadunan kaupungissa, pohjoisessa Nigeriassa.

Lue myös:

    Uusimmat