19 raskaana olevaa naista vapautettu "vauvatehtaasta": Vauvoja myytiin reilun 1000 euron hintaan – pääepäilty itsekin viiden lapsen äiti

19 naista vapautettiin ”vauvatehtaasta” – näin poliisi kommentoi tapausta 0:49
19 naista vapautettiin ”vauvatehtaasta” – näin paikallinen poliisi kommentoi tapausta

19 naista ja tyttöä vapautettiin ”vauvatehtaasta” Nigerian suurimmassa kaupungissa Lagosissa. Suurin osa heistä oli siepattu ja saatettu raskaaksi kaappaajiensa toimesta, jotka suunnittelivat myyvänsä vauvat.

Poliisin mukaan 15–28 vuotiaat naiset ja tytöt olivat tulleet paikalle ympäri Nigerian siinä uskossa, että he saisivat töitä. Kaappaajat raiskasivat siepattuja kunnes raskaus oli varmistettu. Paikalta löytyi myös neljä vauvaa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Vastaavat paikat tunnetaan Nigeriassa "vauvatehtaina", ja ne ovat yleisimpiä maan itäosissa.

Viranomaisten mukaan poikavauvojen hinta oli 500 000 Nigerian nairaa eli reilut 1 000 euroa. Tyttövauvojen hinta oli 300 000 nairaa eli lähes 800 euroa.

Paikalta pidätettiin kaksi sairaanhoitajana työskennellyttä naista

Poliisi rynnäköi maanantaina neljään rakennukseen, joiden uskottiin toimivan vauvatehtaina.

Paikalta pidätettiin kaksi naista, joiden epäilleen toimineen tehtaassa sairaanhoitajina ilman koulutusta. Poliisi ei ole toistaiseksi saanut kiinni pääepäiltyä, joka on viiden lapsen äiti, uutisoi Daily Mail.

Poliisi sai vihjeen epäilyttävästä toiminnasta 19. syyskuuta. Vihje tuli "tehtaan" naapurissa asuvilta henkilöiltä, jotka olivat nähneet paljon raskaana olevia naisia kotikadullaan.

Uhrille luvattiin ruhtinaallinen palkkio vastineeksi vauvasta

Eräs pelastetuista naisista kertoi Vanguard-lehdelle lainanneensa rahaa, jotta pystyi matkustamaan kotikylästään Lagosiin työn perässä. Kun nainen saapui kaupunkiin hänen puhelimensa otettiin pois, ja hänet tuotiin "tehtaalle". Siellä hänet laitettiin toimimaan prostituoituna.

Tultuaan raskaaksi nainen siirrettiin toiseen rakennukseen. Siellä naiselle luvattiin ruhtinaallinen maksu ja lupa lähteä, jos hän kantaisi lasta laskettuun aikaan asti.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista.

Lue myös:

    Uusimmat