Poliisi valvoo näkyvästi valmistujaisviikonloppuna Helsingissä – nämä paikat ovat tehotarkkailussa

Viikonloppua kohden etelässä lämpenee, pohjoisessa odotettavissa ukkosia 1:43
Katso yllä oleva video: Tältä näyttää valmistujaisviikonlopun sää!

Poliisi valvoo näkyvästi nuorten päihteidenkäyttöä valmistujaisviikonloppuna Helsingissä.

Poliisi kertoo, että se valvoo tehostetusti muun muassa nuorison suosimissa kokoontumispaikoissa, kuten puistoissa, uimarannoilla sekä koulujen pihoilla.

Valvonnalla pyritään ennaltaehkäisemään järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia ja rikoksia.

Valvonnassa poliisin kanssa yhteistyötä tekevät Helsingin kaupungin nuorisotyö sekä muut vapaaehtoista nuorisotyötä tekevät tahot.

– Alaikäisten alkoholin hallussapidosta seuraa sakko ja asiasta ilmoitetaan sekä nuorten huoltajille että lastensuojeluviranomaisille. Alaikäisillä olevat alkoholijuomat otetaan poliisin haltuun ja hävitetään. Mikäli poliisi tapaa alle 15-vuotiaiden hallusta alkoholia tai nämä ovat päihtyneitä, heidät luovutetaan huoltajien tai sosiaaliviranomaisten huostaan, kertoo komisario Johanna Sinivuori tiedotteessa.

Poliisi kuitenkin kertoo, että päihteiden rooli nuorten juhlinnassa on vähentynyt ja meno yleisesti rauhoittunut viime vuosina.

Poliisi muistuttaa, että vanhempien ja nuorten kannattaa sopia yhteisistä pelisäännöistä ennen kuin nuoret lähtevät juhlimaan.

Viranomaisten koronaohjeistuksia syytä edelleen noudattaa

Poliisi myös huomauttaa, että juhlinnassa on syytä muistaa yhä turvavälit koronatartuntojen ehkäisemiseksi.

– Korona on varjostanut kulunutta vuotta ja vaikuttanut suuresti nuorten elämään. Tarve nähdä ystäviä ja tuttuja sekä kokoontua isommallakin porukalla on luonnollista, mutta muistutamme, että mahdollisuus altistua virukselle tai sairastua koronaan on edelleen mahdollista.

– Otetaan tämä huomioon koulujen päätöspäivänä ja noudatetaan edelleen viranomaisten suosituksia ja ohjeita, juhlitaan pienissä ryhmissä ja riittävin turvavälein, Sinivuori toteaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat