Mainos

Poliisi vahvistaa: Yli 15 vuotta sitten tehdystä arvokuljetusryöstöstä vangittu "Lepakkoliigan" jäsen – haavoittui aiemmin Bandidos-pomon luodista

0:28

Turun vuoden 2002 arvokuljetusryöstöstä ja murhan yrityksistä vangittu 1970-luvulla syntynyt mies on Lepakkoliiganakin tunnetun Bats-rikollisryhmän jäsen. Miehen jäsenyydestä kertoo muun muassa tämän kädessä oleva ryhmän tatuointi.

Pitkän rikollisuran aikana mies on ollut uutisoinnin kohteena vain harvoin.

Eniten mediahuomiota saavuttanut tapaus koski sitä, kun hän haavoittui Bandidos-liivijengin presidentin ampumasta luodista Helsingin Sörnäisten Vaasanaukiolla vuonna 2005 tapahtuneessa ampumatapauksessa.  

Keskusrikospoliisin Christer Ahlgren vahvistaa MTV Uutisille, että nyt vangittu mies on sama henkilö kuin välikohtauksessa ammutuksi tullut mies. Poliisin tietoon ei ole tullut mitään sellaista, mikä antaisi ymmärtää, että mies ei enää olisi Batsin jäsen.

Yhteydet United Brotherhoodin juurille

Miehen rikostausta on pitkä, ja se koostuu muun muassa erilaisista huumausaineisiin liittyvistä rikoksista, ampuma-aserikoksista ja liikennerikoksista.

Viime viikolla mieheltä löydettiin kotietsinnässä asunnosta sarjatuliase.

Viime vuosikymmenellä mies on saanut vuosien vankeusrangaistuksen amfetamiinikilojen hankintaan liittyneestä tapauksessa, jossa tuomittiin myös viime vuonna surmatun rikollispomo Raimo Anderssonin vaimo Satu Andersson.

Samassa kokonaisuudessa tuomittiin myös useita Natural Born Killers -jengin jäseniä, joista osa on sittemmin tullut tunnetuksi United Brotherhood -liivijengissä. United Brotherhood muodostui Natural Born Killersin, M.O.R.E:n ja Rogues Galleryn yhdistyessä. 

Yhä toiminnassa olevassa Batsissa on KRP:n arvion mukaan 15 jäsentä.

Poikkeuksellinen ryöstön yritys

Turun arvokuljetusryöstön yritys tapahtui elokuussa vuonna 2002 Vanhan Tampereentien Prisman pihalla.

Neljän tai viiden, konetuliasein aseistautuneen rikollisen teko jäi kuitenkin lopulta yritykseksi.

Poliisin suunnitelmalliseksi ja ammattimaisesti organisoiduksi kuvailema teko aiheutti erityistä vaaraa niin sivullisia kuin poliisia kohtaan.

Ryöstäjät pakenivat paikalta ennen poliisin saapumista Chevrolet Chevy Van -merkkisellä kuorma-autolla, ja poliisin päästyä heidän peräänsä ampuivat kohti poliisia ja levittivät tielle ajoesteitä tai piikkejä.

Poliisi menetti näköyhteyden pakoautoon ja se löydettiin myöhemmin palaneena läheiseltä pururadalta Hevoskadun päästä. Tekijät olivat päässeet pakoon.

Tapausta tutkitaan törkeän ryöstön yrityksen lisäksi myös kahtena murhan yrityksenä poliisia kohti ammuttujen laukausten vuoksi.

Teon poikkeuksellisuudesta kertoo muun muassa se, että poliisitutkinnan perusteella tekijöillä on ollut etukäteistietoa arvokuljetusauton rakenteesta ja suojauksesta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja