Mainos

Poliisi vahvistaa: Yhtä tästä kolmikosta epäillään Tesoman murhaajaksi

Poliisin mukaan yhtä valvontakameralle tallentuneista henkilöistä epäillään Tampereen Tesomalla kaksi vuotta sitten tapahtuneesta henkirikoksesta.

Valvontakameran kuvassa näkyy kolme henkilöä, joista yksi on selkeästi muita pitempi. Poliisi vahvisti tänään ensimmäistä kertaa, että yhtä kuvan henkilöistä epäillään Tesoman murhasta.

40-vuotias kahden lapsen isä, Petri Laaksonen puukotettiin kuoliaaksi kevyen liikenteen väylällä tasan kaksi vuotta sitten 28. joulukuuta. Murhaepäillyistä uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Kolmikkoa sitoo murhaan useat silminnäkijähavainnot. Uusimman todistajan mukaan hän näki kolmen huppareihin pukeutuneen nuoren juoksemassa Käräjätörmällä klo 23.33-23.39.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnusen mukaan aika täsmää hyvin yhteen murhan tapahtuma-ajan kanssa. 

Varmasti ei vielä pystytä sanomaan, mikä kahden muun henkilön rooli on ollut henkirikoksen toteutuksessa.

– Ovatko he olleet esimerkiksi yllyttäjinä asiassa. En usko, että itse täytäntöönpanoon on pystytty vaikuttamaan, mutta mahdollista se on.

Poliisin mukaan surma-asetta, taistelupuukkoa, on pitänyt kädessä todennäköisesti yksi lyöjä. Uhrin lisäksi puukosta on onnistuttu eristämään toisen ihmisen dna:ta.

Poliisi analysoi kuulustelujen ja kuvamateriaalin perusteella, että epäilty tekijä on 16-22-vuotias, ja hän asui tai asuu yhä lähellä murhapaikkaa.

– Tekohetkellä oli kova pakkasyö, ei siellä ulkopuoliset hirveästi kuljeskele, Kinnunen toteaa.

Ketkä kaikki tietävät murhaajan? 

Tutkinnanjohtaja sanoo, että kolmikko on todennäköisesti ollut tekemisissä viranomaisten kanssa joko ennen tai jälkeen henkirikoksen. Viranomainen voi tarkoittaa esimerkiksi sosiaaliviranomaista.

– Tällainen ei ole kiltin kotipojan tekosia. Epäilty tekijä on ollut vähintään häiriöksi alueella jollakin tavalla.

Kinnunen uskoo myös, että kolmikon lisäksi henkirikoksesta tietää joku muukin.

– Se on sellainen taakka niille kahdelle, jotka eivät ole mahdollisesti osallistuneet siihen, ovatko malttaneet pitää suunsa kiinni.

Katso alla olevilta videoilta, kuinka Tesoman murhaa käsiteltiin Vinkkimiehissä:

14:33

16:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.