Mainos

Poliisi ampui mielenosoittajia paineilma-aseella: "Muut voimakeinot eivät riittäneet"

2:32

Poliisi vahvistaa MTV Uutisille, että se on joutunut käyttämään kahdesti paineilma-asetta Helsingin keskustassa mielenosoituksen aikana.

Mechelininkadun tuntumassa poliisi on joutunut ampumaan paineilma-aseella, vahvistaa MTV:n paikalla olevalle toimittajalle ylikomisario Juha Hakola. Asetta on käytetty myös Temppeliaukion kirkon läheisyydessä. Hakola ei ota kantaa huhuihin, joiden mukaan ampumisen yhteydessä olisi loukkaantunut joku.

MTV:n toimittajan Anna Zareffin mukaan 612 -soihtukulkue on jatkanut matkaansa rauhallisesti. Häiriöitä ovat aiheuttaneet vastamielenosoittajat. 

Painease ampuu kumisia projektiileja.

– Poliisi kohtasi tilanteessa sellaista väkivaltaa, jossa muut voimankäyttökeinot eivät riittäneet. Poliisin tiedossa ei ole loukkaantuneita, toteaa yleisjohtaja, apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki.

Poliisi on ottanut Töölössä kiinni 30 ihmistä anarkistiryhmän henkilöitä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Anarkistiryhmä pyrki häiritsemään 612-kulkuetta.

Poliisi selvittää mahdollisia vahinkoja Töölön ympäristössä. Poliisin mukaan protestoijat ovat aiheuttaneet jonkin verran omaisuusvahinkoja, kuten töhryjä seiniin. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.