Mainos

MTV seurasi mielenosoituksia: Kymmeniä otettiin kiinni – poliisi käytti paineasetta kahdesti

MTV Uutiset seurasi hetki hetkeltä itsenäisyyspäivänä järjestettyjä mielenosoituksia. Poliisi pelkäsi levottomuuksia erityisesti Vapaus pelissä -mielenosoittajien ja 612.fi-yhdistyksen välillä.

Kokonaisuudessaan mielenosoitukset sujuivat melko rauhallisesti. Poliisi joutui kuitenkin käyttämään kahdesti paineilma-asetta. 

20.03: Poliisi: Sateinen kaupunki on rauhoittunut. MTV päättää liveseurannan tähän. Kiitos seuraajille ja hyvää itsenäisyyspäivää!

20.27: Tilanne kaupungilla on jo rauhallisempi. 

20:20: Poliisi tiedottaa, että se on joutunut käyttämään kaksi kertaa paineilma-asetta mielenosoittajia vastaan. Asetta käytettiin Mechelininkadulla ja Temppelinaukion kirkon lähellä, Poliisin tiedossa ei ole loukkaantuneita. Poliisi on ottanut kiinni kymmeniä mielenosoittajia. 

20:02: Mecelininkadun tuntumassa poliisi on joutunut ampumaan paineilma-aseella, vahvistaa MTV:n paikalla olevalle toimittajalle ylikomisario Juha Hakola. Hakola ei ota kantaa huhuihin, joiden mukaan ampumisen yhteydessä olisi loukkaantunut joku. Yli 30 henkeä on otettu kiinni.

19:55: Poliisi kehottaa välttämään liikkumista kahakka-alueessa Töölössä. 

19:53: 612-soihtukulkue on saapunut Hietaniemen hautausmaalle. Kulkue sujui rauhallisesti. Sata metriä ennen hautausmaata vastamielenosoittajat huutelivat kulkueelle, mutta poliisi rauhoitti tilanteen nopeasti. 

19.40: Poliisi on ottanut kiinni useita mielenosoittajia. 

19:38: Helsingin Sanomien ja Ylen mukaan poliisi on käyttänyt paineilma-asetta Vapaus pelissä -mielenosoittajia vastaan. Mielenosoittajat olivat heitelleet poliisia tuntemattomilla esineillä. Tilanne johti kiinniottoihin.

19.20: Poliisi tviittaa varautuvansa voimankäyttöön Töölössä. 

19.18: Lemminkäisenkujan ja Mechelininkadun risteyksessä Vapaus pelissä -vastamielenosoittajat heittivät pulloja ja poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen mellakkakilpien avulla. 612 -soihtukulkue jatkoi matkaansa normaalisti.

2:32

19.10: 612.fi yhdistyksen soihtukulkue on liikkeellä kohti Hietaniemen hautausmaata. 

19.08: Poliisi ei kerro, miltä ryhmältä se on takavarikoinut 30 soihtua. Palavan soihtun lämpötila on jopa tuhat astetta, ja se voi aiheuttaa väkijoukossa suurta vahinkoa. 

Poliisi ilmoitti Hesperian puistossa motitetuille mielenosoittajille, että heidän ei sallita häiritsevän toista kulkuetta.

612-kulkueen reitti kulkee Runeberginkatua, Caloniuksenkatua, Mechelininkatua ja Arkadiankatua pitkin Hietaniemen hautausmaalle. 

Paikan päällä olevan MTV Uutisten toimittajan Anna Zareffin mukaan vastamielenosoittajien ja kulkueen välille on pakkautunut iso määrä mellakkapoliiseja, jotta he eivät pääse yhteen. Valtaosa vastamielenosoittajista on Hesperianpuistossa.

Poliisi kertoo Twitterissä, että se on takavarikoinut Töölössä noin kolmekymmentä mielenosoittajien soihtua ja ottanut kiinni kolme ihmistä. 

Muuten tilanne on toistaiseksi rauhallinen. Poliisi sanoo, että mielenosoittaminen on sallittua – mutta lain puitteissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.