MTV:n tiedot: Vallilan henkirikoksesta epäiltyä 16-vuotiasta lastenkotikarkuria epäillään myös tapon yrityksestä – puukotti sivullista Tampereella viime kuussa

Helsingin Vallilassa tapahtuneesta henkirikoksesta epäillyllä 16-vuotiaalla aiempaa rikostaustaa - epäillään tapon yrityksestä Tampereella kuukausi sitten 1:28
MTV Uutiset Live: Helsingin Vallilassa tapahtuneesta henkirikoksesta epäillyllä 16-vuotiaalla aiempaa rikostaustaa.

MTV Uutisten tietojen mukaan Vallilan henkirikoksesta epäilty ja pidätetty 16-vuotias poika on sama, jonka epäillään syyllistyneen tapon yritykseen Tampereen Kaukajärven kaupunginosassa lokakuun alussa.

Poika oli puukottanut täysin sivullista keski-ikäistä miestä hengenvaarallisesti vatsaan Kaukajärven keskustassa 3. lokakuuta.

16-vuotias romanipoika ja hänen seuranaan ollut 15-vuotias olivat olleet karkuteillä lastenkodista ja päättivät ryöstää sattumanvaraisesti valittavalta uhrilta rahaa bensanostoon. Uhriksi joutuneella miehellä ei ollut rahaa, ja 16-vuotias löi teräaseella miestä vatsaan. Uhri joutui sairaalahoitoon. Hänellä ei tällä hetkellä ole enää hengenvaaraa.

Poliisi vaati poikaa vangittavaksi. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi pojan aluksi, mutta vapautti myöhemmin ja määräsi pojan matkustuskieltoon.

Nyt, vain kuukausi Kaukajärven tapahtuman jälkeen, sama poika on epäiltynä Vallilan puukotuksesta, jonka uhri kuoli saamiinsa vammoihin. Poikaa epäillään taposta. 

MTV:n tietojen mukaan kaksi muuta Vallilan henkirikoksesta epäiltyä ovat ulkomaalaistaustaisia poikia.

Korjattu juttua ja otsikkoa kello 21.05: Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 16-vuotiaan pojan, mutta päästi hänet sittemmin vapaaksi ja asetti matkustuskieltoon. Jutusta ei aiemmin käynyt ilmi, että käräjäoikeus oli määrännyt pojan vangittavaksi Tampereella sattuneesta tapon yrityksestä.

Täsmennetty otsikkoa kello 21.29: Poikaa epäillään tapon yrityksestä, mikä juridisesti ei tarkoita samaa, kuin otsikossa alun perin ollut muotoilu "epäillään yrittäneen tappaa". Jälkimmäisessä muotoilussa kyse olisi tietoisesta teosta, mistä poikaa ei epäillä.

Katso, mitä poliisi tietää tapauksesta:

Poliisi edistynyt Vallilan puukotuksen tutkinnassa – tämä tapauksesta tiedetään nyt 2:30

Katso video: Yksi Vallilan henkirikoksen epäillyistä on 14-vuotias – Näin häntä rikosoikeudellisesti kohdellaan


Lue myös:

    Uusimmat