Poliisi: Ulkomaalaisten epäillyt raiskaukset lisääntyneet rajusti – peräti 20 prosentin nousu viime vuodesta

Poliisihallituksen tilastojen mukaan ulkomaalaisten tekemät rikokset ovat kasvaneet edellisvuoteen verrattuna reippaasti. 

Poliisihallitus järjesti perjantai-aamuna tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin poliisin viime vuoden tuloksista. Esillä oli myös tilastoja ulkomaan kansalaisten sekä turvapaikanhakijoiden osuuksista rikollisuudessa.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi, että seksuaalirikosten määrä on lisääntynyt viime vuodesta 2,6 prosenttia koko maassa. Myös Suomessa asuvien ulkomaalaisten tekemät raiskaukset ovat lisääntyneet. Nousua on peräti 20 prosenttia viime vuoteen verrattuna. 

Kokonaisuudessaan poliisin tietoon tuli viime vuonna raiskauksia 1 063 kappaletta, joista epäilty on tiedossa 808 tapauksesta. Ulkomaalaisia epäillyistä oli 26, 9 prosenttia eli 217 tapauksista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhteensä 926 turvapaikanhakijaa on rikoksista epäiltynä. Raiskausrikoksista epäiltyjä turvapaikanhakijoita on 25, joista 12 on epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja 13 raiskauksesta. Tämän lisäksi 22 turvapaikanhakijaa on epäiltynä seksuaalisesta ahdistelusta.

Pahoinpitelyjen määrä on puolestaan kasvanut 24 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Poliisin tietoon pahoinpitelyjä tuli kaikkiaan 33 798 kappaletta, joista epäily on tiedossa 29 407 tapauksessa. Ulkomaalaisia epäillyistä oli 13,6  prosenttia eli 3 986.

Viime vuonna Poliisin tietoon tuli kaikkiaan 21 110 huumerikosta, joista epäilty oli tiedossa 20 732 tapauksessa. Ulkomaalaisia epäillyistä oli 1 648.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja