Poliisi tutkii Keravalla poikkeuksellista kolaria – nuori kuljettaja selvisi kuin ihmeen kaupalla rajusta törmäyksestä

12:41
Julkisessa keskustelussa on aiemmin pohdittu nuorten kuljettajien osalta, mitä pitää tehdä 17-vuotiaiden suhteettomalle osuudelle liikenneonnettomuuksista.

Poliisi tutkii Keravalla poikkeuksellista kolaria, jossa nuoren kuljettajan ajama auto ajoi ulos tieltä, törmäsi puuhun ja syttyi tuleen. Onnettomuus tapahtui viime perjantaina noin puoli kymmenen aikaan illalla.

Tapauksesta on käyty keskustelua sosiaalisessa mediassa, ja kolariauton kuljettajaksi esittäytynyt 19-vuotias mies on kertonut, että hän selvisi vaarallisesta tilanteesta muutamalla ruhjeella ja niskakivuilla.

Julkaistujen kuvien perusteella auto ruhjoutui Kalevankadulla tapahtuneessa onnettomuudessa ajokelvottomaksi.

– Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin kuin ihmeen kaupalla, myös poliisilaitokselta todetaan tiedotteessa.

Takaa- vai kilpa-ajo?

Itä-Uudenmaan poliisin tietojen mukaan kahden auton välillä oli syntynyt ilmeisesti kilvanajoa kaupungin keskustassa. Poliisi ei kuitenkaan tiedota tapauksen esitutkinnasta enempää toistaiseksi, koska tutkinta on kesken.

Nuoren miehen sosiaalisessa mediassa kertoman mukaan toisena osapuolena asiassa ollut BMW-merkkinen auto oli ajanut hänen rinnalleen ja heitellyt autoa tavaroilla. Tilanteen kärjistymisen jälkeen hän olisi lähtenyt pakoon autoa, mutta tilanne olisi päättynyt onnettomuuteen. Poliisin tiedotteessa ei tällaisesta tulkinnasta kerrota.

Onnettomuuden jälkeen toinen auto oli paennut paikalta, eivätkä nuoren miehen kertoman mukaan osapuolet tunteneet toisiaan entuudestaan. 

Poliisi kertoo selvittelevänsä kuljettajan henkilöllisyyttä epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja liikennepakoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja