Mainos

Nuorten törttöily tuli kalliiksi? Palo levisi päiväkodin katon nuotiosta

Espoon Lintuvaarassa sijaitsevassa Lintumetsän päiväkodissa syttyi torstai-iltana tulipalo. Pelastuslaitoksen mukaan palon aiheutti päiväkodin katolle sytytetty nuotio.

Nuotion alla oli pleksistä tehty kattoikkuna. Palo sulatti ikkunan, jonka jälkeen nuotio putosi sisälle päiväkotiin.

Palomestari Clas Tallbergin mukaan aineelliset vahingot jäivät melko pieniksi, mutta sotkun ja noen takia edessä on useamman päivän siivous- ja saneeraustyö. Rakenteita paloi noin 20 neliön alalta. Jonkin verran irtaimistoa on myös tuhoutunut. Pelastuslaitoksen arvion mukaan vahinkoja on kertnyt noin 30 000 euron edestä.

Päiväkodissa työskennellyt siivooja ilmoitti palosta ja kertoi, että katolla oli nuorisoa, joilla oli nuotio. Palo levisi sisällä hieman seinään ja vahingoitti myös muun muassa vaatenaulakoita. 

Pelastuslaitos sammutti palon kymmenessä minuutissa pienellä vesimäärällä. Sisäkaton ja seinän hiiltyneitä pintarakenteita purettiin paloalueella. Palo ei ollut päässyt syvemmälle rakenteisiin.

Tallbergin mukaan päiväkodissa olisi ollut huomenna noin 30 lasta. Normaalisti paikalla on noin 70 lasta, mutta joulun takia määrä olisi ollut pienempi.

Espoon kaupunki pyrkii ilmoittamaan asiasta huoltajille vielä kuluvan illan aikana. Lapset ohjataan perjantaina useisiin muihin päiväkoteihin, kaupunki tiedottaa.

Poliisi tutkii tapahtunutta. Pelastuslaitos sai tiedon palosta hieman iltaseitsemän jälkeen. Siivoojat olivat pelastuslaitosta vastassa paikalla.

Alueella on muutama päivä sitten palanut maanalainen jätesäiliö, joka pelastuslaitoksen mukaan on todennäköisesti myös tahallaan sytytetty.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.